Çok Şey Bilen Adam

Son güncelleme: 15.11.2009 21:48
  • Çok Şey Bilen Adam - The Man Who Knew Too Much - Nostaljik Filmler - Konusu

    Tür : Macera / Gerilim / Dram
    Yönetmen : Alfred Hitchcock
    Senaryo : Edwin Greenwood , A.R. Rawlinson , Charles Bennett , D.B. Wyndham Lewis
    Görüntü Yönetmeni : Curt Courant
    Müzik : Arthur Benjamin
    Yapım : 1934, ABD , 76 dk.

    Oyuncular

    Leslie Banks (Bob Lawrence) , Edna Best (Jill Lawrence) , Peter Lorre (Abbott) , Frank Vosper (Ramon Levine) , Hugh Wakefield (Clive) , Nova Pilbeam (Betty Lawrence) , Pierre Fresnay (Louis Bernard)
    Tatillerini İsviçre'de geçirmeye karar veren İngiliz Bob ve Jill Lawrence burada Fransız Pierre Fresnay ile tanışırlar ve dost olurlar. Kısa bir süre sonra Fresnay öldürülür, ölümünden hemen önce ise Bob'un kulağına bir sır fısıldar: önemli bir diplomata Londra'da Albert Hall'da bir konser sırasında suikast düzenlenecektir.

    Bu olaya şahit olan yabancı ajanlar Bob'un küçük kızı Betty'i kaçırarak onun bildiklerini açıklamamasını sağlamaya çalışırlar. Polise başvurmaktan çekinen Bob kızını kendi çabalarıyla kurtarmak ve suikastı önlemek istemektedir.

    İngiliz yönetmen Alfred Hitchcock'ın dünya çapında tanınmasını ve Amerikan film endüstrisinin de dikkatini çekmesini sağlayan film olan 1934 tarihli Çok Şey Bilen Adam'ı yönetmen 1956'da daha geniş bir bütçeyle yeniden çekti.

    Filmin ilginç bir yanı Abbott rolünde ilk kez bir İngilizce konuşan karakteri canlandırırken izlediğimiz Alman aktör Peter Lorre'nin filmin çekildiği dönemde İngilizce bilmemesi nedeniyle repliklerini fonetik olarak ezberleyerek rol yapmış olması.

    noimage
#15.11.2009 21:48 0 0 0