MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan (çok ince rendelenmiş veya robotta çekilmiş)
3 yemek kaşığı kayısı reçeli (ezilmemiş olacak) (veya 2 yemek kaşığı bal)
3 yemek kaşığı ketçap (veya 1,5 yemek kaşığı domates salçası)
3 yemek kaşığı soya sosu
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Eğer arzu ederseniz;
1 çay kaşığı köri baharatı da ilave edebilirsiniz, özellikle tavuğa çok yakışır.

HAZIRLANIŞI
6 adet orta boy tavuk göğsü veya 6 adet tavuk budu için önerilmiştir.

Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım.
Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım.
Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim.
Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir.
Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 8540
favori
like
share
hhadise Tarih: 06.12.2009 09:55
güzel görünüyor