Anadolu'nun pek çok ilinde karşımıza çıkan Hoşmerim tatlısı, Konya'da biraz farklı hazırlanıyor. Genel olarak üzerine pudraşeker serpilerek sunulduğu gibi bir sıra bal ve bir sıra kaymak eklenerek de servis yapılıyor. Lokantalarda çekilmiş hindistancevizi ile süslüyorlar.


Malzemeler:


200 gr kaymak

1 su bardağı su

Aldığı kadar un
Süsleme için:
Çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı:
* Kaymağı bir tavaya alın. Unu ilave edip kısık ateşte karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşınca 1 bardak su ekleyip kapağını kapatın. Tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin.

* Tahta kaşıkla üzerine bastırıp alt kısmını kızartın. Ters çevirerek servis tabağına alın. Kaşıkla üzerini şekillendirin. Ortasına antepfıstığı ekleyip ılık olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1122
favori
like
share
sesa Tarih: 02.03.2006 19:33
bakalim nasil oluyormus .sagolasin
DİDEM Tarih: 28.02.2006 23:01
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
refik Tarih: 27.02.2006 11:32
tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:17
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:45
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:53
çok duydum ama yemek kısmet olmadı
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 00:58
Ellerine saglık teşekkürler
casper Tarih: 15.12.2005 17:49
Paylaşımın için teşekkürler
PALADAYI Tarih: 07.12.2005 12:45
ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık