Oruk kebabı
KAÇ KİŞİLİK: 4-6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


700 gr orta yağlı kıyma

500 gr köftelik simit (ince bulgur)

3 diş sarımsak

1 orta boy soğan

2 pide

Tuz, kuru nane, karabiber

Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın.

* Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.

* Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 462
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 23:18
Emeğinize,ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:41
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:15
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 19:41
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: