KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


3 havuç

2 patates

2 yumurta

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

2 çay kaşığı muskat

2 çorba kaşığı sıvıyağı

1 kahve fincanı un

1 su bardağı süt

1 tutam tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

* Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın.

* Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin.

* Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 715
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 17.05.2006 01:14
Ellerine Saglik
unique Tarih: 09.03.2006 23:21
ellere saglik paylasim icin cok tskrler
ECE_06 Tarih: 05.03.2006 19:49
padişah sofrası gibi çeşit çeşit tarifler ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 23:12
Paylaşımın için sağol
liamsi Tarih: 09.01.2006 01:03
Ellerine,yüreğine sağlık.
DeNiZKiZi Tarih: 06.01.2006 02:44
Ellerine kollarina saglik dell
ens_selman Tarih: 05.01.2006 00:23
ellerine sağlık Allah razı olsun arkadaşım
refik Tarih: 04.01.2006 23:36
güzel tarifleriniz için teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 01:07
emekleriniz heba olmasın.Ellerinize sağlık.