KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk
Malzemeler:


300 gr soyulmuş balkabağı

1 soğan

1 su bardağı süt

Yarım çay bardağı pirinç

2 çorba kaşığı zeytinyağı

6 su bardağı su

1 çay kaşığı muskat

1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
* Balkabağını kuşbaşı iriliğinde doğrayın. 1 bardak su ve balkabağını tencereye alıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğanı temizleyip kıyın. Pirinci yıkayıp süzün.

* Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. 1 su bardağı su ekleyip soğan şeffaflaşıncaya kadar pişirin. Balkabağı, pirinç ve 2 bardak suyu tencereye ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Karışımı blenderden geçirip tencereye alın. Süt, muskat, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Dereotuyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 03:13
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 13.02.2006 20:51
paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
refik Tarih: 13.01.2006 20:45
paylaşım için teşekkürler
liamsi Tarih: 11.01.2006 16:26
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:41
Ellerine saglık teşekkürler
PALADAYI Tarih: 07.12.2005 12:57
ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
eBRuLy Tarih: 06.11.2005 03:54
[COLOR=burlywood]hmm ilgincmis

tesekkürler
dostbildiklerim Tarih: 05.11.2005 00:47
Ellerine saglik