KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


400 gr baklavalık un

Aldığı kadar su

4 parça sahan kaymağı

Kızartmak için sıvıyağ

Tuz
Şurup için:
2 su bardağı tozşeker

1 su bardağı su
Üzeri için:
1 çay bardağı çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı:
* Şeker ve suyu bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Aldığı kadar su ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük 8 parça koparıp sıvıyağla yağlayın. Hamurları bir tepsiye aralıklı olarak dizip üzerini streç folyoyla kapatın. Yaklaşık 2 saat dinlendirin.

* Tezgâhı unlayıp hamurları merdane ile biraz açın. Hamurun bir ucundan tutup havada başınızın üzerinden çevirerek tezgâhın üzerine vurup açın. Hamurun ortasına bir parça kaymak yerleştirip zarf şeklinde kapatın. Kızgın yağda iki taraflı kızartıp soğuk şerbete ilave edin. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Katmerleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine antepfıstığı serperek ılık olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 483
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:57
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 01:49
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:16
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
refik Tarih: 09.01.2006 15:30
güzel tarifleriniz için teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 00:36
[COLOR=tomato]Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık[

MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:58
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun
PALADAYI Tarih: 07.12.2005 14:00
ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
dostbildiklerim Tarih: 05.11.2005 00:45
Ellerine saglik