KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 dk
PİŞME SÜRESİ: 25-30 dk
Malzemeler:


1 kg un

250 gr tereyağı

2 yumurta

250 gr kaymak

1 su bardağı pudraşeker

Bir tutam tuz
Süsleme için:
Çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı:
* Bir tavada tereyağını eritin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, biraz su ve tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin.

* Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 10 beze hazırlayın. Bezelere un serpip yufka şeklinde açın. Her bir bezeye birer kaşık eritilmiş tereyağı sürün. Ortalarına kaymak ekleyip rulo şeklinde sarın. Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dıştan içe doğru yerleştirin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudraşeker serpin. Antepfıstığı ile süsleyip ılık olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 676
favori
like
share
DİDEM Tarih: 05.03.2006 00:20
teşekkürler.
Serendipity Tarih: 03.03.2006 11:20
eline sağlık
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 22:57
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 20.02.2006 23:41
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
ens_selman Tarih: 05.01.2006 00:28
ellerine sağlık Allah razı olsun arkadaşım
refik Tarih: 04.01.2006 23:34
güzel tarifleriniz için teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 00:37
[COLOR=tomato]Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 14:57
ellerine sağlık Allah razı olsun arkadaşım
PALADAYI Tarih: 07.12.2005 14:08
ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık