Portakallı mus

Son güncelleme: 28.02.2006 21:59
  • KAÇ KİŞİLİK: 1
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk
    Malzemeler:


    1 su bardağı portakal suyu

    2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

    4 yumurta sarısı

    1 su bardağı tozşeker

    2 yaprak jelatin

    1 su bardağı süt kreması
    Süsleme için:
    2 portakal

    1 su bardağı tozşeker

    8 çorba kaşığı su

    Hindistancevizi rendesi

    Hazırlanışı:
    * Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın.

    * Yumurta sarılarını tozşekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin. Karışımı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.

    * Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin. Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bekletin.

    * Sekiz kaşık suyu 1 bardak tozşekerle kaynatın. Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın. 2 portakalın kabuklarını soyup zarlarını çıkarın. Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bekletin. Kevgirle ayrı bir tabağa alın.

    * Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin. Hindistancevizi serpip soğuk olarak servis yapın.
#04.11.2005 17:54 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#07.11.2005 17:31 0 0 0
  • paylasim icin tesekkürler
#10.11.2005 17:26 0 0 0
  • ellerinize sağlık
#12.11.2005 12:33 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
#07.12.2005 11:49 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler
#15.12.2005 16:45 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler
#22.12.2005 23:59 0 0 0
  • tarif için teşekkür ederim dell
#25.12.2005 16:52 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 23:33 0 0 0
  • Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
#22.02.2006 20:28 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#25.02.2006 22:08 0 0 0
  • eline sağlık
#26.02.2006 21:09 0 0 0
  • harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
#28.02.2006 21:59 0 0 0