KAÇ KİŞİLİK: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


1 su bardağı portakal suyu

2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

4 yumurta sarısı

1 su bardağı tozşeker

2 yaprak jelatin

1 su bardağı süt kreması
Süsleme için:
2 portakal

1 su bardağı tozşeker

8 çorba kaşığı su

Hindistancevizi rendesi

Hazırlanışı:
* Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın.

* Yumurta sarılarını tozşekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin. Karışımı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.

* Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin. Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bekletin.

* Sekiz kaşık suyu 1 bardak tozşekerle kaynatın. Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın. 2 portakalın kabuklarını soyup zarlarını çıkarın. Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bekletin. Kevgirle ayrı bir tabağa alın.

* Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin. Hindistancevizi serpip soğuk olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 774
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:59
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
Serendipity Tarih: 26.02.2006 22:09
eline sağlık
refik Tarih: 25.02.2006 23:08
tarifleriniz için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:28
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:33
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:52
tarif için teşekkür ederim dell
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 00:59
Ellerine saglık teşekkürler
casper Tarih: 15.12.2005 17:45
Paylaşımın için teşekkürler
PALADAYI Tarih: 07.12.2005 12:49
ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık