KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


1.5 su bardağı un

100 gr bitter çikolata

75 gr tereyağı

2 yumurta

1 paket vanilya

100 gr çekilmiş ceviz içi

1.5 çay bardağı tozşeker

1 tutam tuz
Üzeri için:
100 gr çikolata

1 çorba kaşığı antepfıstığı

Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Vanilyayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın. Çikolatayı rendeleyin.

* Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, 2 yumurta, tozşeker, tuz, çikolata ve cevizi ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.

* Malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Hazırladığınız hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 175 dereceye indirip 10 dakika daha pişirin ve tepsiyi fırından alın.

* Çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeleri erimiş çikolataya bulayıp tel ızgara üzerine alın. Çikalatası donduktan sonra bir tabağa yerleştirip buzdolabında yarım saat bekletin. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 652
favori
like
share
DİDEM Tarih: 28.02.2006 21:50
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
refik Tarih: 24.02.2006 11:49
güzel tarifleriniz için teşekkürler
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:33
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:20
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
asronat Tarih: 27.12.2005 00:54
tarif için teşekkürler, eline saglık
masarac Tarih: 25.12.2005 17:53
paylaşım için sağolun
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 00:59
Ellerine saglık teşekkürler
casper Tarih: 15.12.2005 17:48
Paylaşımın için teşekkürler
PALADAYI Tarih: 07.12.2005 12:47
ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık