KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


3 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı arpa şehriye

50 gr margarin

2 çorba kaşığı zeytinyağı

300 gr brüksellahanası

1 kahve fincanı konserve mısır

5 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Brüksellahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin.

* Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Brüksellahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

* Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 363
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 23:12
Emeğinize,ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:40
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:19
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 19:37
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: