Brüksellahanalı pilav

Son güncelleme: 19.03.2006 22:12
  • KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk
    Malzemeler:


    3 su bardağı pirinç

    2 çorba kaşığı arpa şehriye

    50 gr margarin

    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    300 gr brüksellahanası

    1 kahve fincanı konserve mısır

    5 su bardağı et suyu

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    * Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Brüksellahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin.

    * Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Brüksellahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

    * Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
#04.11.2005 22:13 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:37 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:19 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:40 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 22:12 0 0 0