Mide Ağrısına iyi Gelen Şifalı Bitkiler

Son güncelleme: 25.11.2009 23:55
  • mide için faydalı bitkiler - bitkilerle mide ağrısı tedavisi - mide ağrısına iyi gelen bitkiler - mide için bitki reçeteleriBilinçli tüketildiğinde birçok bitki günlük hayatımızı çekilmez hale getiren birçok hastalığa iyi geliyor. Uzmanlar; ısırgan, eğir kökü ve civanperçemi gibi bazı şifalı bitkilerin gastrit ve mide ağrılarına iyi geldiğini belirtiyor.

    Gastritten kansere birçok mide rahatsızlığında; ısırgan otu, aynısafa, eğir kökü ve civanperçemi gibi bitkilerin olumlu etkileri var. İşte mide rahatsızlığı için kullanılabilecek şifalı bitkiler ve kullanma yöntemleri

    Kurtpençesi (kibrit otu) yastığı: Küçük bir yastık kılıfına 100-200 gr kurtpençesi bitkisi doldurulur ve mide bölgesine uygulanır.

    Isırgan otu: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış ısırgan otu yaprağı, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan yudumlanır.

    Aynısafa: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış çiçek yaprağı, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Her gün, sabah ve akşam saatlerinde birer bardak taze demlenmiş çay sıcak olarak yudumlanır.

    Civanperçemi: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca, 2 bardak taze demlenmiş çay sıcak olarak yudumlanır.

    Kekik: Yarım tatlı kaşığı kekik, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca, 2 bardak taze demlenmiş çay sıcak olarak yudumlanır.

    Kekik yastığı: Dıştan kullanım için, kurutulmuş kekik dalları ve çiçekleriyle doldurulmuş küçük bir yastık kılıfı bitkiyle doldurulur ve mide bölgesine uygulanır.

    Atkuyruğu buğu kompresi: Ağrılı mide krampları, atkuyruğu buğu kompresleriyle kısa sürede yatıştırılabilir. İçinde su kaynayan bir tencerenin üstüne oturtulmuş süzgecin içine 2 avuç dolusu (Taze bitki daha etkilidir) ince kıyılmış atkuyruğu konulur.

    Bitkiler, kesinlikle kaynayan suyun içine atılmaz! Tencereden yükselen buharlar, bitkiyi ısıtır ve yumuşatır. Sonunda sıcak bitkiler bir tülbendin üstüne yayılır ve tülbendin uçları birbirinin üstüne atılarak bir kompres paketi oluşturulur. Bu kompres mide bölgesine yatırılır, irice bir örtüyle iyice tesbit edilir ve birkaç saat veya bütün gece boyunca etkilemeye bırakılır. Atkuyruğu buğu kompresinin etkisinden yararlanmak için mutlaka sıcak tutacak biçimde sıkı giyinilmelidir. Böylece, kompresin sıcaklığı yitirilmemiş olur.

    İsveç Şurubu: Mide krampı başladığında, hemen 1 yemek kaşığı dolusu İsveç Şurubu biraz suyla veya bitki çayıyla inceltilerek içilir. Krampların derecesine göre, günde 3 çorba kaşığına kadar İsveç Şurubu alınabilir.

    Mide şişkinliğine birebir olan şifalı bitkiler

    Mayıs papatyası: Yarım tatlı kaşığı mayıs papatyası, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, sıcak olarak yudumlanır. Her bardak çaya, yarım veya 1 tatlı kaşığı İsveç Şurubu eklenebilir.

    Eğir kökü: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış eğir kökü, bir bardak soğuk suda 10-12 saat demlendirildikten sonra ılıklaştırılır ve süzülür. Her öğünden önce ve sonra birer yudum olmak üzere, günde 6 yudum eğir kökü çayı içilir. Sıcak çay, önceden ısıtılmış bir termosta muhafaza edilebilir.


    alıntı
#25.11.2009 23:49 0 0 0
  • kantaron otu, veya kudret narı bitkisi de mide için çok faydalıdır.
#25.11.2009 23:55 0 0 0