Kış Bakımı İçin Doğadan Tarifler

Son güncelleme: 25.11.2005 22:01
  • İnsanlar giderek doğal olana yöneliyor. Doğanın sunduklarının gücünü denemek, yan etkilerden ve yüksek fiyatlı ürünlerden kaçınarak, evlerinde kendi ürettikleri temizleme ve bakım ürünlerini kullanmak istiyorlar. Tabii ki cilt ve saç bakımı sadece yüzeysel olarak yapılanlar ile ilgili değil, yaşam tarzı, uyku, hava temizliği gibi dış etkenlerin cildimize ve genel sağlığımıza etkisi çok büyük. O yüzden size önce bazı genel yaşam taktikleri verecek, sonra da cildimizi ve saçlarımızı, kış ayları boyunca koruyacak, iyileştirecek tarifler sunacağım.


    Işıldayan ve pürüzsüz bir cilt ve sağlıkla parlayan saçlar için yapmanızı tavsiye ettiklerimiz:
    1 Pahalı spa uygulamaları neden evde yapılmasın? Ne mi yapacaksınız? Sabah sıcak duş alın, sonra 1015 saniye soğuk suyu açın. Tekrar sıcak yapın ve bunu bir kaç kez tekrarlayın. Bu işkence gibi gelen ücretsiz uygulama cilt bakımının en temel unsurlarından birini mükemmel olarak sağlayacaktır. Kan dolaşımınız hızlanacak. Biraz işkenceye değecek...
    2 İyi bir nemlendirici kullanın. Cildinizi olumsuz hava koşullarından ve
    güneşin zararlı ışınlarından koruyan bir krem olması için SPF 30 faktör olmalı. Yaz aylarında şikayet ettiğimiz ciltteki yağlanma, artık kış aylarında cildimiz tarafından üretilmediğinden, cildin derinliklerindeki nemi muhafaza edebilmeliyiz. Çünkü bu su tabakasını kaybettiğimizde ciltte ince kırışıklar oluşmakta ve genel olarak grimsi ve kuru, çirkin bir görüntü almaktayız.
    Bunu da hiçbirimizin istediğini sanmam...
    3 Bir bardak sıcak suyun içerisine bir kaç damla limon suyu koyarak için. Bu eski Çin adeti, karaciğeri ve safra kesesini temizleyerek tüm vücudumuzda genel bir arındırma etkisi yaratmaya yarar.
    4 Sağlıklı bir miktarda uyuyun. Yani gereğinden ne fazla ne de az. Cildimizin oksijen seviyesi uykumuzda yenilendiğinden, yeteri kadar uyuyamadığımızda hücrelerin yenilenmesi de ona göre az oluyor. Cildimiz için en ideali günde sekiz saat uyku, böylece azami miktarda yenilenme ve oksijen üretimini elde etmemiz mümkün.
#06.11.2005 20:33 0 0 0
  • İlk Adım: Derin Temizlik İçin Buhar Banyosu
    Gözeneklerimizi derinlemesine temizleyerek işe başlamak en doğrusu. Tek ihtiyacınız ise aşağıdakiler olacak:
    * 1 litre su
    * 1 avuç dolusu baharat
    * 1/2 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
    Tencereye dolduracağınız suya evde bulunan ve hoşlandığınız baharatlardan bir avuç ekleyin. Bunlar kuru nane, kekik, fesleğen, maydanoz, karanfil, kişniş, papatya, lavanta veya gül kurusu gibi çiçekler olabilir. Su kaynamaya başladığında limon kabuğunu
    ve suyunu ekleyin. Ateşi söndürerek suyu bir kaba boşaltın ve masaya getirin. Saçınızı duş bonesi veya havlu ile sarın ve başınızın üzerine havlu koyarak yüzünüzü tencereden yükselen buhara tutun. Yüzünüz, suyun yüzeyinden 2025 cm uzaklıkta olmalı. 15 dakika kadar yüzünüzü orada tuttuktan sonra soğuk su ile yıkayın.

    İkinci Adım: Cildinizi Ölü Hücrelerden Temizleyin
    ŞEKER İLE HÜCRE YENILEME MASKESİ
    * 1/2 bardak toz şeker
    * 1/2 bardak esmer toz şeker
    * 1/2 bardak badem yağı
    * 2 çay kaşığı vanilya
    * 1 yemek kaşığı yulaf
    * 1 çay kaşığı hint cevizi (rendelenerek toz haline getirilecek)
    Yukarıda verdiğimiz tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu tarifi bir hafta boyunca buzdolabında saklamanız mümkün olduğu için, cam bir kavanoza koymanızı tavsiye edebilirim. Yüzünüze ve dilerseniz tüm vücudunuza dairesel hareketlerle bu karışımla masaj yapın. Daha sonra ılık su ile cildinizi durulayın. Bu yenileme maskesini haftada iki kez tekrarlamanız cildiniz için tahmin ettiğinizden çok daha yararlı olacak ve cildiniz ölü hücrelerden temizlenecektir.

    MISIR UNLU ÖLÜ HÜCRE TEMİZLEME MASKESİ
    (Karma veya yağlı ciltler için)
    * 1 yemek kaşığı mısır unu
    * 1 yumurta
    Buharla temizlediğiniz yüzünüzü soğuk su ile duruladıktan sonra hafif nemli bırakın ve mısır unu ile kuru masaj yapın. Durulayın. Çırparak hazırladığınız yumurtayı yüzünüze fırça ya da parmaklarınızla sürün ve 20 dakika yüzünüzde kurumaya bırakın. Ilık su ile iyice durulayın.
#06.11.2005 20:34 0 0 0
  • ÇİLEKLİ TEMİZLİK MASKESİ
    (Cildin fazla yağını ve kirini temizlemek için)
    * 1/2 bardak olgun çilek
    * 1/4 bardak mısır nişastası
    Bu malzemeyi beraber ezerek püre haline getirin ve yüzünüze sürün. Göz çevresindeki hassas cilde sürmemeye özen gösterin. 30 dakika yüzünüzde bırakın. Soğuk su ile durulayın. Ciltteki tüm fazla yağı ve kiri alacaktır.

    ŞEKERLİ BALLI CİLT TEMİZLEME MASKESİ
    * 1 tatlı kaşığı toz şeker
    * 1 tatlı kaşığı yoğurt
    * 1/4 tatlı kaşığı
    bal Tüm malzemeleri karıştırın ve yüzünüze sürerek 10 dakika bırakın. İyice çalkalayarak yıkayın. Bu maskeyi haftada 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Yoğurt cildin ölü hücrelerini arındırma özelliğine sahiptir ve bal doğanın en muhteşem nemlendiricisi ve besleyicisidir.
#06.11.2005 20:35 0 0 0
  • bi sicak su bi soguk su brrrrrrrr donarim ben maskeler harika, ellerine saglik RaSeL
#07.11.2005 15:16 0 0 0
  • faydalı bilgilerini bizimle paylaştıgın için teşekkürler
#11.11.2005 21:37 0 0 0
  • sagolasin bilgilerin icin cok tesekkürler rasel
#13.11.2005 10:39 0 0 0
  • saolasin canim bu onemli bilgilerin icin
#13.11.2005 18:12 0 0 0
  • rica ederim arkadaslar yardimci ola bildiyse bilgiler ne mutlu bana...
#13.11.2005 22:17 0 0 0
  • sağol güzel bilgiler için
#15.11.2005 10:26 0 0 0
  • teşekkürler rasel
#25.11.2005 22:01 0 0 0