Soğuk algınlığı, nezle, öksürük ve grip mevsiminde doğal yollardan enfeksiyonlar ile mücadele eden gıdaların tüketilmesi öneriliyor.



The Daily Zone adlı internet sitesinde yer alan haberde aşı kadar etkili olmasa da gribe karşı mücadelede yardımcı olacak gıdalar sıralandı:

C vitamini: Soğuk algınlığına karşı direnci artıran güçlü bir antioksidan, yeşil ve kırmızı biber, narenciye meyveleri, çilek ve böğürtlengillerde, koyu yeşil olan brokoli, kuşkonmaz, bezelye ve ıspanak gibi sebzelerde bulunur.

E vitamini: Diğer bir antioksidan, vitamin C'nin etkisini artırıyor. Sebze yağları, fıstık, tohum ve bütün hububatlarda bolca bulunur.

Sarımsak: Kanser, kalp hastalıkları ve gribe karşı yüzyıllardır kullanılan güçlü bir antioksidan ve bağışıklık sistemi uyarıcısı. Bol bol sos, salata, kızartma ve yoğurtta kullanmak yararlı.

Zencefil: Tıkalı burunları açmak için son derece etkili. Bir fincan zencefil çayını demledikten sonra koklamak bile sinüsleri açmak için yeterli, içmek ise mide bozukluklarına iyi geliyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3167
favori
like
share
XMaSteR Tarih: 24.12.2005 10:20
eyvallah kardeş paylaşımın için ellerine sağlık
masarac Tarih: 24.12.2005 07:36
ellerine emeklerine sağlık kardeş
ens_selman Tarih: 24.11.2005 04:13
bu güzel bilgiler için teşekkürler
liamsi Tarih: 24.11.2005 00:10
Tsk.
SU-PERISI Tarih: 23.11.2005 23:59
Dervish kardeş teşekkürler ellerine sağlık
casper Tarih: 23.11.2005 18:18
zencefilin üzerine grip ilacı tanımam
puslukurt Tarih: 08.11.2005 09:30
Dervish teşekkürler..