Malzeme
- 1/2 paket Sana yağı (125 gr)
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 1/2 su bardağı toz şeker (260 gr)
- 1 1/2 su bardağı (rendelenmiş havuç (2 orta boy)
- 1 1/2 su bardağı sarı kuru üzüm (100 gr)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (230 gr)


Hazırlanışı
Fırınınızı 170°C'ye ısıtın. Kare, dikdörtgen veya 20 cm çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın.

Sana yağını eritin ılımaya bırakın.

Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı birlikte bir kaba eleyin.

Şeker ve yumurtaları genişçe bir kaseye koyun. Mikserin orta hızı ile 2 dakika çırpın. Eritilmiş Sana yağını ilave edip, 1 dakika daha çırıpın.

Havucu, cevizi ve üzümü de ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın.

Unlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra hamuru kek kalıbına dökün. Kalıbı hafifçe yere vurarak kekin yerleşmesini sağlayın.

Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

Kek fırından çıktıktan sonra, elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.

Kek soğuduktan sonra servis yapın.

Not: Keklerin pişip pişmediğini anlamak için temiz ve sivri bir bıçağı kekin ortasına sokun, bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiştir. Bıçağa kek bulaşıyorsa, 5-10 dakika daha pişirmeye devam edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 685
favori
like
share
hamu63 Tarih: 23.12.2009 19:07
170 derecede içini pek almıyor. fırına soğuk sürüp dereceyi 160 olarak ayarladıkmı içi pişiyor.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:45
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 03:12
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
DİDEM Tarih: 26.12.2005 12:49
tarif için teşekkürler ellerine saglık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 15:02
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
Sadık-70 Tarih: 15.12.2005 11:34
eline sağlık
PALADAYI Tarih: 08.12.2005 19:11
Ellerine sağlık kardeşim sağolasın
merkon Tarih: 13.11.2005 01:18
paylaşımın için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 10.11.2005 17:52
ellerine saglık güzel bir tarif