Adrian Newey'de Red Bull heyecanı

Son güncelleme: 12.11.2005 16:52
  • McLaren'dan ayrılacağını doğrulayan Adrian Newey, Red Bull Racing'in teknik patronu olacağı günü heyecanla beklediğini söyledi.

    Sekiz yıl sonra McLaren'dan ayrılmaya karar veren Newey, yeni takımındaki görevinin başına şubat ayında geçecek.

    46 yaşındaki İngiliz, "McLaren'da yaptığım her şeyden ve geçirdiğim günlerden memnunum ama artık değişik zamanının geldiğini düşünüyorum" dedi.
    noimage
    McLaren ise Newey'nin ayrılışını dostça olarak nitelendirdi, ama 'daha az baskı altında daha küçük bir takımda mücadele' için gittiğini eklemeyi de ihmal etmedi.

    Buna karşılık Newey ise, "Red Bull henüz yeni bir takım. Fakat burada araç ve takım geliştirme çalışmalarına katılma şansım olacak. Gelecek hakkındaki projeleri heyecan verici" dedi.

    1990'lı yıllarda Williams ile dört, McLaren ile de iki markalar şampiyonluğu kazanan Adrian Newey, ocak ayına kadar McLaren'da kalacak ve MP4-21'in geliştirilmesi çalışmalarını sonlandıracak.

    Red Bull Racing'in patronu Christian Horner da Adrian Newey ile anlaştıkları için son derece mutlu. Horner, "bu bizim için büyük bir olay. Adrian mıi Michael Schumacher mi diye sorsanız, her seferinde Adrian cevabını veririm" dedi.
#11.11.2005 20:30 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#12.11.2005 16:52 0 0 0