KARPUZ KABUĞU REÇELİ

MALZEME:
Kalın karpuz kabuğu
1 kg. Şeker
2 kg. Sönmüş kireç
1 su bardağı Karanfil
1 çorba kaşığı Limon tuzu
1 paket Limon
1 adet Şerbet boyası
1 çay kaşığı

YAPILIŞI: Karpuz kabuğunun içinin kırmızı kısmı, dışının yeşil kısmı kalmayıncaya kadar soyulur. 3 - 4 cm. çapında karelere bölünür. İsterseniz arzu ettiğiniz şekli vererek de bölebilirsiniz. Sönmüş kireç sulandırılır, içine kesilen karpuz kabukları atılıp 15-20 dakika bekletilir. Kireçli sudan çıkarılan karpuz kabukları bol suda iyice yıkanır. Bir tencereye su konup içinde yıkadığımız kabuklar haşlanır. Kabuklar yumuşayıncaya, çataldandüşünceye kadar iyice kaynatılır. Tencere ateşten indirilip karpuz kabukları içinden alınıp süzülür. Bir başka tencerenin içine konan haşlanmış kabukların üzerine karanfil ve toz şeker konulup örtülür. Böylece 8 - 10 saat bekletilir. Bekleme süresi bitince orta hararetli ateş üzerinde kabuklar kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içine limon tuzu, limon suyu ve şerbet boyası ilave edilir. Reçel kıvama gelince köpükleri alınıp kavanozlara konur. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1038
favori
like
share
esaslan Tarih: 24.08.2008 11:36
harıkaymıs
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:56
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
Serendipity Tarih: 02.03.2006 10:10
paylaşım için teşekkürler


ilk defa duyuyorum :20:
DİDEM Tarih: 28.02.2006 22:03
harika tariflerin için teşekkürler elinize sağlık
refik Tarih: 27.02.2006 10:37
tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 20:14
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 09.01.2006 23:49
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 16:39
Çok sulu olmazmı sizcede??
Ama bi denemek lazım
teşekkür ederim
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 00:14
Ellerine saglık teşekkürler