melissa çayının demlenişi - melisa çayı nasıl hazırlanır - melisa çayı nasıl içilir

Melisa Çayı :

2 çay kaşığı ince kıyılmış melisa yaprağı bir bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 10 dakika süreyle demlenir ve süzülerek içilir. Balla tatlandırılabilir. Günde 2-3 bardak içilebilir. (Melisa bitkisi kaynatılmamalıdır.)



Melisa bitkisi alırken dikkat edilmesi gerekenler ;

Melisa bitkisinin yalnızca yaprakları kullanılır.

Taze ya da kurutulmuş melisa yaprakları ve bunlardan hazırlanmış olan etkili dozda preparatlar kullanılır.

Verbena türü yalancı melisa var ve de melisa bitkisine benzeyen kokusu sebebiyle asıl melisa diye satılmaktadır.

Melisa çiçeğinin de burda anlatılan gerçek melisa ile ilgisi yoktur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 17625
favori
like
share
ADALI Tarih: 03.12.2009 09:16
Emeğine sağlık kardeşim.