Malzemeler

4 adet yufka

400 gram kuşbaşı et

2 su bardağı su

2 adet soğan

2 diş sarımsak

Defne Yaprağı

Ihlamur yaprağı

tane karabiber

tuz


Beşamel sos için

1,5 su bardağı süt

50 gram margarin

2 çorba kaşığı un


Üstü için

50 gram rendelenmiş kaşar peynir


Hazırlanışı

Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır.
Un yağ ile kavrulur.
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır.
Yufka tezgaha serilir.
Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir.
Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 436
favori
like
share