Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et

Son güncelleme: 03.12.2009 14:21
  • noimage

    Malzemeler

    4 adet yufka

    400 gram kuşbaşı et

    2 su bardağı su

    2 adet soğan

    2 diş sarımsak

    Defne Yaprağı

    Ihlamur yaprağı

    tane karabiber

    tuz


    Beşamel sos için

    1,5 su bardağı süt

    50 gram margarin

    2 çorba kaşığı un


    Üstü için

    50 gram rendelenmiş kaşar peynir


    Hazırlanışı

    Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır.
    Un yağ ile kavrulur.
    Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
    Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
    Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır.
    Yufka tezgaha serilir.
    Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir.
    Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz.
    Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
    Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz.
    Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz.
    Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
#03.12.2009 14:21 0 0 0