Hamsi guvec


½ kg hamsi
2 adet domates
2 adet yesil biber
1 adet patates
¼ bag pazi (veya ispanak)
1 çay bardagi misir unu
1 adet yumurta 1 adet kuru sogan (veya mevsiminde ½ demet taze sogan)
2 su bardagi su
1 kahve fincani zeytinyagi
tuz

Hazirlanisi
Hamsileri, kafalarini kopararak ve kilçiklarini çikararak fileto halinde ayiklayiniz; yikayip durulayiniz. Domatesleri küp seklinde, biberleri de çekirdek yataklarini çikarip enine dograyin. Patatesleri rendeleyin. Temizlenmis paziyi iki dakika kadar haslayip süzgece aliniz ve ince ince dograyiniz. Sogani ince kiyiniz. Tüm malzemeyi genis bir kapta harmanlayip iki su bardagi su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece basaltiniz. 160-180oC firinda 40 dakika pisiriniz. Afiyet olsun.....

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 783
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:10
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 22:12
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 07:51
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:14
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:06
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
PALADAYI Tarih: 08.12.2005 18:32
Ellerine sağlık kardeşim sağolasın
aakay Tarih: 07.12.2005 11:52
oy oy oy ne diyeyim ben sana. ne güzel olur dimi.saolsın
merkon Tarih: 06.12.2005 17:46
tarif için teşekkürler
casper Tarih: 28.11.2005 23:27
ellerine sağlık