ISPANAKLI YUMURTA





Malzemeler ; 4-5 kişi için
Ispanağı güzelçe yıkadıktan sonra, köklerinden keserek, üstünü kaplayacak suyla 20 dakika kadar haşlayınız. Suyunu sıkıp, ince ince doğrayın.

Bir tavaya, 3 kaşık yağ ve çentilmiş iki soğanı koyun. Hafifçe pembeleşince ye kadar kavurup, salçayı ilave edin (isteğe bağlı). Salçayı 5 dakika kadar öldürün. Ispanağı üzerine ilave edip, 15 dakika kadar daha kavurun. Tuz, biber ve su ilave edip, 5 dakika kaynatın.

Yumurtaların kırılacakları yeri bir kaşıkla açıp, yumurtaları kırın. Tavanın kapağını kapatın. Pişmeye bırakın. Yumurtaların üzerlerini beyaz bir tabaka sarınca, fazla katı olmaması için hemen ocaktan alıp, servis yapınız.

5 adet Yumurta

½ Kg Ispanak

2 büyükçe Kuru Soğan

1 yemek kaşığı Salça (isteğe bağlı)

3 yemek kaşığı Yağ

1 su bardağı Su

Tuz, Kırmızı Biber



Afiyet olsun......
:85:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 607
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 19:46
Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...
liamsi Tarih: 19.03.2006 22:54
Emeğinize,ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:38
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:23
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 18:34
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 14.11.2005 21:47
paylaşım için teşekkürler
ens_selman Tarih: 14.11.2005 14:02
afiyet olsun yemeklerde ben :53:
dostbildiklerim Tarih: 14.11.2005 13:46
ellerine saglik tesekkürler