yumuşak kek nasıl yapılır - sünger kek nasıl pişirilir

* Oda sicakliginda yumurtalar kullanmak
* Un ve kabartma tozunu birlikte elemek
* Yumurta ve sekeri, karisim cipicidan hamurun uzerine birakildiginda yuzeyde seritler halinde kalacak yogunluga gelinceye kadar cirpmak
* Unu birkac kerede, yine eleyerek katmak
* Her seferinde un hamura tamamen katisincaya kadar, videoda gosterilen teknikle karistirmak
* Karistirma sirasinda yumurtalari sondurmemege ozen gostermek; yani sadece gerektigi kadar karistirmak
* Tereyagini (bizim sunger kekte, sicak sut ve tereyagi karisimini) hamura katmadan once, dibe cokmeyip, iyi karismasini saglamak icin, biraz hamurla karistirip, oyle eklemek ve videodaki karistirma teknigini kullanmak.
* Kek kalibin kenarlarindan cekilmege baslayincaya, ya da yuzeyine hafifce bastirilan parmak cekildiginde, esneyip geri gelinceye kadar pisirmek.
* Biraz kalipta ilinmasina izin verdikten sonra, izgara uzerine alip, tamamen sogutmak.

Eger bu sunger kek kek hakkiyla yapilirsa, oldukca esnek bir dokusu oluyor ve yagli kagit ya da strecle sicakken sarmaga gerek kalmadan, soguduktan sonra da kirilmadan kivrilabiliyor.
alıntıdır

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 8306
favori
like
share