KISIR





Malzemeler ; 4-5 kişi için
Çentilmiş kuru soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Salça eklenir ve ezilir. Üstüne aynı anda bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber, limon suyu, ufak ufak doğranmış domatesler ilave edilir. Pişirmeye devam edilir. Su ilave edilir. Atşe kısılır.

Bulgur suyunu çekince ocaktan alınır. Ufak ufak doğranmış Taze Soğan, Maydanoz, Nane eklenir. Limonu (Nar ekşisi) ilave edilir. Karıştırılır. Servis tabağına konur.

1 su bardağı İnce Bulgur

2 adet Kuru Soğan

2 adet Domates

1 demet Maydanoz

10 dal kadar Nane

1 bağ Taze Soğan

1 çay bardağı Zeytinyağ

1 bardak Su

1 tatlı kaşığı Biber Salçası

1 Limon Suyu (ya da varsa 1 çay bardağı Nar Ekşisi)

Tuz, Kara Biber, Kırmızı Biber

Marul yaprakları ve/veya asma yaprağı ile servis yapılır.

Afiyet olsun......





Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 469
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 23:22
Emeğinize,ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:37
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:24
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 18:31
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
RaSeL Tarih: 20.11.2005 14:25
ellerine saglik ens_selman bende dell_307 katiliyorum...
SU-PERISI Tarih: 14.11.2005 21:46
ellerine sağlık kardeş ama burada gizli mesaj kullanmasan iyi olur.