HAŞLAMA





Malzemeler ; 4 kişi için
Bir tencereye parçalanmış etleri, üstüne çıkacak kadar su ve tuz koyarak kaynamaya bırakın. 1,5 saat kadar kaynatın. Arada bir suyun üsründe toplanan köpükleri delikli kepçe ile alınız.

Daha sonra, soğan, karanfil, maydanoz, defne yaprağı, kekik, ufak ufak doğranmış tüm sebzeleri tencereye atınız. 1,5 saat kadar daha pişirmeye devam edin. Su azalmışşsa ekleyebilirsiniz.

Etleri tabağa alıp etrafını süslüyerek servis yapınız.

Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 180 dak.

1 Kg Koyun ya da Kuzu Eti (kol ya da kürek kısmından, kemikli)

4 adet Patates

3 adet Havuç

1 adet Kereviz (yaprakları dahil)

8 adet Şalgam

2 adet Kuru Soğan

Maydanoz, Defne Yaprağı, Kekik

Karanfil

ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı

Tuz, Karabiber

Suyu da çorba yapmak için kullanılabilir.

Afiyet olsun......

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 489
favori
like
share
liamsi Tarih: 20.03.2006 23:57
Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:31
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:44
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 18:04
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 05.12.2005 00:10
paylaşımların için teşekkürler