ISS güne Paul McCartney'le başladı

Son güncelleme: 14.11.2005 23:47
  • Uluslararası Uzay İstasyonu'nun mürettebatı, bu sabah Paul McCartney'in kendileri için verdiği mini konserle uyandı.

    noimage

    Efsanevi Beatles grubunun üyelerinden Paul McCartney'in, California'da verdiği konser, ABD'li astronot Bill McArthur ve Rus kozmonot Valery Tokarev'in bulunduğu uzay istasyonuna naklen yayınlandı.

    Dünyadan 354 kilometre uzaktaki istasyona verilen konser aynı zamanda NASA televizyonundan da naklen yayınlandı.

    "Siz de bir kaşifsiniz"

    McCartney, "şu anda uzaya naklen yayın yaptığımıza inanamıyorum. Bu çok heyecanlı. Sevdim" derken, astronot McArthur, McCartney'e teşekkür ederek, "bu muhteşem. Sizi de tıpkı bizim gibi bir kaşif olarak görüyoruz" dedi.

    Uzay istasyonu mürettebatının müzikle uyandırılması bir gelenek, ama ilk kez bir canlı konser yayını ile uyandırıldılar. Bill McArthur ve Valery Tokarev, bugün altı aylık görev dönemlerinin 44'üncü gününe girdi.

    Konser kararını, geçtiğimiz ağustos ayında Discovery mekiğindeki mürettebatın kendi şarkısı 'Good Day Sunshine' ile uyandırıldığını öğrendikten sonra veren McCartney, mini konserinde astronotlara 'Good Day Sunshine'ı ve son şarkılarından 'English Tea'yi çaldı.

    Çok destekli proje

    Yapımına NASA, Rus Uzay Ajansu, Avrupa Uzay Ajansı, Brezilya ve Japonya'nın katkıda bulunduğu ISS, yapımı bittiğinde gece gökte çıplak gözle Ay'dan sonra görülebilecek en parlak nesne olacak.

    İstasyonun, inşaatı tamamlandığında yaklaşık 110 milyar dolara mal olması bekleniyor.
#14.11.2005 23:47 0 0 0