Sauber gelecek yıl da pistlerde

Son güncelleme: 04.12.2005 03:03
  • Formula 1'de BMW tarafından satın alındıktan sonra Sauber takımının isminin değiştirileceği yönündeki spekülasyonlara BMW takımı son noktayı koydu.

    BMW'den yapılan açıklamada, yeni sezonda takımın adının BMW Sauber olarak tescil edildiği belirtildi.

    noimage

    İki ismin de kullanılmasını öneren BMW Motor Sporları Direktörü Mario Theissen, önerisine gerekçe olarak BMW takımı adına çalışmaya başlayan 300'e yakın eski Sauber çalışanı olmasını gösterdi.

    Geçtiğimiz haziran ayında Williams ile olan altı yıllık ortaklığını sona erdireceğini ve Sauber'in çoğunluk hisselerini satın alacağını açıklayan BMW, 2006'da pistlerde olacak araçta da Sauber motorlarının kullanılacağını açıkladı.

    Sauber takımının kurucusu Peter Sauber, isminin yarışlarda kalmasıyla ilgili olarak, "Formula 1'de Sauber isminin kalacak olmasını görmek gerçekten çok güzel. Sauber'in binlerce taraftarı adına sevindim...

    "Yeni takımın adı aynı zamanda Hinwil'de çalışan Sauber personeline, BMW'nin duyduğu saygıyı gösteriyor" dedi.

    Öte yandan BMW Sauber, yeni sezonun resmi açılışını 16-17 ocak tarihleri arasında İspanya'nın Valencia kentinde yapmayı planlıyor.

    BMW Sauber'in yeni sezonda sürücüleri, Williams'tan gelerek takımla üç yıllık sözleşme imzalayan Alman sürücü Nick Heidfeld ve eski şampiyon Kanadalı Jacques Villeneuve olacak.
#14.11.2005 23:57 0 0 0
  • tesekkurler
#04.12.2005 03:03 0 0 0