İRMİK ÇORBASI





Malzemeler ; 6 kişi için
Kemikli bir hindi budunu 2,5 lt su ile büyük bir tencerede, kuru soğan ve baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat kısık ateşte kaynatın. Budu ayırın, didikleyin ve suyunu süzün.

6 su bardağı hindi suyunu ve 2 su bardağı sütü, derin bir tencereye koyun, kısık ateşte kaynatmaya başlayın. İrmiği, hindi suyu ve sütü karışıma azar azar ve devamlı karıştırarak yedirin. İrmiğin tamamını koyduktan sonra birkaç dakika daha corbayı karıştırmaya devam edin.

Çorbaya küçük doğranmış domatesleri ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Didiklenmiş hindi etlerini de ekleyerek 20 dk. daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Çorbanıza taze soğan ve kıyılmış taze naneyi de ilave edip, birkaç dakika bekledikten sonra servis yapın.

HİNDİ ETİ ELDE ETMEK İÇİN

1 adet Hindi Butu

10 bardak su

1 adet Kuru Soğan

arzuya göre baharat (defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz, kekik vb)

ÇORBA İÇİN

6 su bardağı Hindi Suyu

2 su bardağı Süt

150 gr Hindi Eti (didiklenmiş)

½ su bardağı İrmik (100 gr)

10 adet Taze Nane Yaprağı

5 adet Taze Soğan (yeşil kısmı)

2 adet orta boy Domates

Tuz, Kara Biber

Sıcakken Servis Yapın.

Afiyet olsun......

Beğeniler: 2
Favoriler: 1
İzlenmeler: 383
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 13:55
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 23:27
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 22:28
teşekkürler,ellerinize sağlık.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:33
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 12:44
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
PALADAYI Tarih: 12.12.2005 09:18
Ellerine sağlık kardeşim
SU-PERISI Tarih: 20.11.2005 15:40
denemekte fayda var eline saglık
dostbildiklerim Tarih: 16.11.2005 01:02
Ellerine Emegine Saglik
Denemekde Fayda var :78: