Detoks ile tazelenin...

Son güncelleme: 17.10.2022 15:06
  • Doktorlara göre, kış ayları boyunca yanan kaloriferler ve arabalardan çıkan egzos gazları havayı kirleterek zehirli gazlar yayıyor. İstemeden de olsa insan vücudunun bu zehirli gazlardan etkilendiğini belirten uzmanlar, buna sindirim sisteminin oluşturduğu toksin maddeleri de eklenince vücut zehirli gazların etkisinde kalıyor. Doktorlar insan vücudunun kışın ağırlığının ve kirinin ciltten atılması için 'detoks' yöntemini öneriyorlar. İnsanın damarlarını soba borusuna benzeten doktorlar, nasıl ki kışın daha iyi ısınmak için baca temizliği ve soba borusunun temizliği önemliyse, detoks da vücudun ve damarların toksinlerini temizlediğini belirtiyorlar.


    Detoks'un uygulanması çok basit bir yöntem olduğunu belirten uzmanlar, birinci ve en önemli koşulun 'bol su içmek' olduğunu söylüyorlar. Buna göre, günde içilecek 10-15 bardak su toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor. Doktorlar vücut sağlığı için şişmanlığa neden olan et, süt, yumurta gibi hayvansal ürünlerin detoks döneminde kesinlikle yenmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Bu dönemde daha çok sebze, meyve ve tahıl ürünleri tüketimi öneriliyor. Detoks'un uygulama süresinin 1 ila 3 gün arasında olduğunu söyleyen doktorlar, bu yöntemin mutlaka doktor konrolünde devam ettirmek gerektiğini vurguluyorlar. Doktorlar, detoks uygulaması sonrası bağırsakların normalden daha fazla çalışacağı için kişilerin şişkinlik şikayetlerinin olmayacağını söylüyorlar.


    Detoks ile birlikte kişilerin uykularının daha derin olacağını ve böylece kendilerini daha çok dinlenmiş ve formda hissedeceklerini belirtiyorlar. Uzmanların önerdiği detoks dönemindeki diyet listesi ise şöyle: "-Aç karnına, 1 bardak ılık su (limon ilave edebilirsiniz), 3-4 adet kuru kayısı ve ya kuru erik, - Kahvaltıda, 1 bardak şekersiz meyve suyu veya bitkisel çay, -Öğle yemeğinde, 1 kase mercimek veya sebze çorbası, 1 tabak zeytinyağlı fasulye, 3-4 yemek kaşığı pilav veya bulgur, az yağlı salata, 2-3 porsiyon meyve, - İkindi, haşlanmış mısır veya 5-6 adet ceviz veya fındık, -Akşam öğle mönüsü'nün aynısı tekrarlanır".
#16.07.2004 14:54 1 0 0
  • Bİlgi İçin Te$ekkürler.......
#07.12.2004 13:47 0 0 0
  • ellerine saglik arkadasim
#08.03.2005 21:09 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#17.10.2022 15:06 0 0 0