Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım. Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice karıştıralım."

Cevizli Güllaç

Malzemeler
1 paket güllaç (12 veya 14 yaprak),
2,5 litre süt,
600 gram toz şeker,
200 gram ceviz,
İsteğe göre, 1/2 fincan gül suyu veya vanilya.

Yapılışı
1) Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım.
2) Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice karıştıralım.
3) Kenarlı bir tepsiye 1-2 kepçe süt döküp, 1 yaprak güllaç koyalım
4) Üzerine bir kepçe daha hazırladığımız sütten döküp, gerekirse üstten bastırarak güllacın sütü çekmesini sağlayalım. Koyduğumuz güllaç yaprağının iyice yumuşamasına dikkat edelim..
5) İkinci güllaç yaprağını da üzerine koyup sütle ıslattıktan sonra, çekilmiş ceviz serpelim. iki katta bir ceviz serpmek şartı ile güllaç yaprakları bitene kadar aynı işleme devam edelim..
6) Dizme işlemini bu şekilde bitirdikten sonra, en üste de birkaç kepçe şekerli süt döküp, 30 dakika kadar bekleyelim.
7) Güllaç sütün hepsini çekip yumuşadığı zaman, üstüne rendelediğimiz loğusa şekeri ve nar taneleriyle süsleyerek, servis yapabiliriz...

Afiyet Olsun... :1:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 834
favori
like
share
refik Tarih: 27.02.2006 11:28
tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 21:24
Ellerine sağlık , paylaşımın için de çok sağol
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:40
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:43
güllaç olsun neli olursa olsun. :68:
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:10
Ellerine saglık teşekkürler
PALADAYI Tarih: 07.12.2005 12:36
ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
Ates Bocegi Tarih: 27.11.2005 14:43
Ellerine saglik
casper Tarih: 26.11.2005 02:11
güllaca bayılırım teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 22.11.2005 11:55
Ellerine saglik CADIKIZ