Tuncay siftah yaptı

Son güncelleme: 12.12.2009 17:07
  • Tuncay siftah yaptı!


    Stoke City ile Wigan Athletic'in mücadelesi nefesleri kesti. Milli oyuncu Tuncay Şanlı yeni takımıyla ilk golünü kaydetti, Wiganlı Figueroa'nın golü ise görülmeye değerdi: 2-2

    noimage
    Milli oyuncumuz Tuncay Şanlı yeni takımıyla ilk golünü kaydettiği maçta, Stoke City ile Wigan yenişemedi.





    (Ajansspor Dış Haberler Servisi)

    Stoke City [2 - 2] Wigan Athletic
    15' [0 - 1] Boyce
    37' [1 - 1] Tuncay
    72' [1 - 2] Figueroa
    74' [2 - 2] Shawcross

    Stat
    Britannia Stadyumu

    Hakem
    Mike Dean

    Stoke City
    Sorensen, Wilkinson, Shawcross, Abdoulaye Faye, Huth, Delap, Diao(62' Whelan), Whitehead, Etherington, Fuller, Tuncay Şanlı.

    Wigan Athletic
    Kirkland, Melchiot, Boyce(47' Sinclair), Bramble, Figueroa, Gomez, Koumas(77' Scotland ), Diame, Scharner, N'Zogbia, Rodallega

    İngiltere Premier Ligi'nde üst sıralara tırmanmak isteyen Stoke City ile Wigan Athletic kozlarını Britannia Stadyumu'nda paylaştı.

    Geçen hafta Arsenal deplasmanında ilk kez yeni takımıyla 11'de çıkan milli oyuncumuz Tuncay Şanlı bu maçta da Tony Pulis'in 11 tercihinde yer aldı.

    Sezon başında bu yana oynanan karşılaşmalarda Stoke City yalnızca üç maçta 2 gol ve fazlasını atarken, hiçbir mücadelede aynı oyuncu iki kez golle buluşmadı.

    Mücadele aynı zamanda A Milli futbolcumuz Tuncay Şanlı için de farklı bir anlam taşıyordu.. Bu sezon 8 kez yedek kulübesinden oyuna dahil olan ve ikinci kez ilk 11'de sahaya çıkan Tuncay Şanlı, Wigan önünde 90 dakika sahada kaldı. Oldukça istekli bir oyun oynayan milli oyuncu takım girdiği önemli pozisyonlarda hep onun imzasın olurken, etkili oynunu 1 de golle süsledi.

    Tuncay Şanlı Arsenal maçına nazaran arkadaşlarıyla daha uyumlu bir görüntü çizerken, bütün duran topların başında ise milli yıldımız vardı.

    MAÇTAN DAKİKALAR-
    Maça daha istekli başlayan konuk ekip 15. dakikada aradığı golü buldu. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Rodallega'nın kafa vuruşunda çizgi üstünde Sorensen topu çeldi ancak hızla o noktaya gelen Boyce seken topu tamamladı ve Wigan'ı 1-0 öne geçirdi.

    Golden sonra Wigan savunmaya çekilirken, Stoke City ise beraberlik için baskısını rakip kalede artırdı.

    Stoke City aradığı golü Tuncay'la buldu. 37. dakikada ceza saha içinde kaleyi soldan gören bir yerde topla buluşan milli oyuncu sert ve düzgün bir vuruşla takımına eşitliği getirdi. Bu gol Tuncay'ın Stoke City'deki ilk golü olurken, İngiltere Premier Ligi'nde ise 18. golü oldu.


    Eşitlik sayısından hemen sonra kullanılan uzun taç atışında altı pastan rövaşetaya kalkan Tuncay'ın vuruşunda top savunmaya çarptı ve ilk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı.

    53. dakikada Ricardo Fuller rakibinde sıyrıldı ve ceza sahasına girdi. Kaleci karşı karşıya kalan golcü oyuncu, boşta olan milli oyuncumuzu gördü ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadığı için milli oyuncu kayarak yetişmeye çalıştı, ancak Stoke City mutlak bir golden oldu.

    Ev sahibi ekip yine gole milli oyuncumuzla yaklaştı. Atılan uzun topu iyi konrol eden Tuncay ceza sahasına girdi, vuruşunda savunmaya çarpan top kalenin üstünden kornere gitti.

    72. dakikada ise futbol sahaların ender rastlanacak bir pozisyon gerçekleşti. Orta sahanın hafif çaprazında yapılan faul kalecinin açıldığı gören Figueroa, hılı bir şekilde kaleye buldu ve meşin yuvarlak açılan Sorensen'in üstünden ağlarla buluştu.

    74. dakikada Stoke City yediği gole hemen cevap verdi. Sğdan kullanılan korner atışında iyi yükselen Shawcroos eşitliği bir kez daha sağladı.

    89. dakikada Sorensen hatasını tealfi etti. Gomes ofsaytta kalmasına rağmen yardımcu hakem pozsiyonu iyi süzemedi ve bu pozisyonun sonucu Stoke City'e az daha pahalıya patlıyordu.

    Huth Gomez'i indirdi, hakem Mike Dean 'penaltı' dedi. Topun başına geçen Rodalegga'nın vuruşunda sağına yatan başarılı file bekçisi gole izin vermedi.

    Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-2 sona erdi

    Bu skorla Stoke City 16 maç sonunda 21 puana ulaştı, Wigan ise 18 puana yükseldi..
#12.12.2009 17:05 0 0 0
  • yurt dısında oynayan futbolcularımızdan birisi.İyi bir futbolcu basarılar dilerim
#12.12.2009 17:07 0 0 0