TAVUKLU BÖREK





Malzemeler ; 6 kişi için
Tavuk Göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın. Etlerini iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın.

Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak kat kat yayın. Tepsiye bütün olarak sığmazsa hafifçe buruşturabilirsiniz. En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartın. Kızarınca fırından alın, sıcakken bir kase ılık tavuk suyunu üzerine gezdirin. Yufkalar suyu emip yumuşayıncaya kadar bekleyin.

Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Kıvrılabilecek kadar yumuşamış yufkaların üzerine hazırladığınız cevizli tavuk karışımını yayın. Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde kıvırın. Tepsiden almadan üzerine yumurta sarısı sürerek tekrar fırına verin.

Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın.

3 adet Yufka

125 gr Tereyağ ya da Margarin

1 adet Tavuk Göğsü

1 kase Tavuk Suyu

1 su bardağı dövülmüş Ceviz

1 adet Yumurta Sarısı

Kimyon, Tuz, Karabiber



Afiyet olsun......

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 369
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 00:00
Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:35
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:32
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 18:22
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 23.11.2005 01:04
eline emegine saglık