Şansını kendin yarat Şeytan tüyünü kap

Son güncelleme: 06.12.2005 11:52
  • Bu senede piyangodan bırak trilyonları, amorti bile çıkmadı mı? Senin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmiyor mu? Öyleyse unutma, şanslı olanlar, aslında şansını kendi yaratanlar!

    Herkes şanslıdır

    Böyle bir anne, baba ya da arkadaşa sahip olduğun için ne kadar şanslı olduğunu hissettiğin zamanı, okul balosu için kıyafet ararken, daha ilk girdiğin dükkanda üzerine "cuk" diye oturan o elbiseyi bulduğun anı, para biriktirip beğendiğin ayakkabıyı almaya gittiğinde yarı fiyatına düştüğünü gördüğünde duyduğun mutluluğu ya da havada bir bulut bile yokken, birden bastıran yağmurda, çantandan çıkan şemsiyeyi hatırla? Haydi yapma, artık sansız olduğundan dert yanma! Düşün bir , sen de herkes kadar şanslısın aslında!

    Şans faktörü 1

    Büyük umutlar besle
    Şanslı ve şanssız insanlar arasındaki fark, gelecekten beklentilerinin farklı olmasında yatıyor. Eğer gelecekten umudun fazlaysa ve umutlarının peşinden ne olursa olsun pes etmeden gidebiliyorsan, isteklerine ulaşman da bir o kadar mümkün. Ama en ufak bir terslikte hemen "benden paso" diyorsan, şanssız olduğundan dert yanmaya devam edebilirsin. Sana çıkmayacağını düşünerek bir "Kazı Kazan" oynamazsan sana çıkmasının mümkün olmadığı gibi ya da "zaten o çocuk bana bakmaz" diyerek onunla tanışma fırsatını tepmen ve bunun sonucunu hiç öğrenememen gibi bir şey bu! Riske atıl, umudunu koru, kendine güven. Eğer baştan şansına bir fırsat tanırsan, şans da sana şans tanıyacaktır.

    Şans faktörü 2

    Kötünün iyisini gör
    Yarım bardak suyu dolu olarak görmek seni her zaman pozitif etkiler. Eğer ayağının takılıp düşmesini şanssızlık olarak değerlendiriyorsan, işe Polyanna misali, "Beterin beteri var. İyi ki ayağımı kırmadım" şeklinde bakmayı dene. Örneğin, bir önceki sevgilin seni bırakmasaydı, belki de şu an sana hayatının aşkını yaşatan çocuğu hiç tanımayacaktın. Hayatın seni sürüklediği yer, belki de en iyi yerdir! En basitinden, ailen yerine kendi istediğin okulda okuyor olsaydın, sınıf arkadaşlarını tanıma mutluluğuna asla erişemeyecektin. Görüyorsun, belki de senin bugün kötü ya da şanssızlık olarak değerlendirdiğin olaylar, ileride şansın olarak ortaya çıkabilir.

    Şans faktörü 3

    İçgüdülerine güven
    Bazen olaylara mantıksal açıdan değil, içgüdülerinle yaklaşmak en doğrusudur. Şanslı insanlar, içinden gelen sese kulak verenlerdir. İçgüdülerinin peşinden gitmek konusunda emin değilsen, sana şu egzersizi tavsiye ediyoruz: iki şeyden birini seçmek konusunda kararsızsan, öylesine birini seç ve neden o şıkkı seçtiğini madde madde bir kağıda yaz. Örneğin, bir ilişkiyi bitirmek istediğinde, partnerine bunun sebeplerini detaylarıyla açıklayan bir mektup yaz. Sonra da kendine, kendi geleceğini elinde tutuyor olmanın nasıl bir duygu olduğunu sor. Bu mektubu ona yollamak! Doğru olan bu mu? İşte buna cevap verecek olan sen, seni yönlendirecek olan ise içgüdülerindir.

    Şans faktörü 4

    Ulaşılabilir ol
    Eğer çekingen ve soğuk bir insan, insanlarla samimiyeti geliştirmeye hemen başla. Örneğin, internette chat yapmak dışarıya açılmanın ilk adımı olabilir, çünkü seni görmeyen bir insandan utanacak, sıkılacak hiçbir şeyin yok. Bu arada kendini karşılıklı ilişkilerinde de geliştirmeye çalışmalısın. İnsanlarla göz kontağı kur, onlara bol bol gülümse. Eğer, öğretmenlerinle iyi iletişim kurarsan, notlarının da iyi olmaması için hiçbir sebep yok! Ayrıca, biriyle konuşurken bedenini de dile getirmeyi ihmal etme. Her zaman konuştuğun insana doğru dur, konuşurken kollarını ve bacaklarını bağlama. Sonuç: Rahat iletişim kurmak, diğer insanların seni daha ulaşılabilir bulmasını sağlar. Seni onlara yaklaştırır ve hakkında pozitif düşünürler. Böylece, şans da sana ulaşır!

    Şans faktörü 5

    Hayatına baharat kat
    Şanslı insanlar hayatlarına değişimi sokan insanlardır. Tekdüze bir yaşam, tabir-i caizse ot gibi geçer. Bu yüzden hayatında denemediğin şeyler dene. Tiyatroya git, bale izle ya da bunları bizzat yapan sen ol. Maceraya atıl, trekking'e git, biraz sosyal ol. Şansın insanın karşısına nerede çıkacağı belli olmaz. Ama monotonlukta çıkmayacağı kesin! Yapacağın her değişik aktivite, tanışacağın her yeni insan, hiç ummadığın kişiler senin bugünün ve geleceğin için büyük birer şans olabilir, yarın karşına sana bir iş, bir aşk, bir dost olarak çıkabilirler.

    Şans faktörü 6

    Kendini şanslı hisset
    Her gün, dünyada pek çok insanın başına pek çok kötü şey geliyor. Bir kere baştan sona haberleri izlesen ve gazeteleri okusan, bu aslında ne kadar şanslı olduğunu görmeye yetecek. Yaşadıklarını, hayatını bir düşün ve ufak şeyleri dert etme. Bak, insanlar neler yaşıyorlar. Kendini sakın şanssız sayma.

    4 şanssız durum

    Antisosyal olmak

    Çekingen insanların şansları da geriye çekilir. Bu yüzden çekingenliğini yen ve şansını sosyalleştir.

    Monotonluk
    Haritası daima aynı olan ve bildiği yoldan ayrılmayan insanlar şanssızlıktan der yanmamalılar. Eğer, "Ben illa uzun boylu, esmer ve yakışıklı birini istiyorum" diye tutturursan, onu bulana kadar hayatının en büyük şansını kaçırabilir, ayrıca aradığın özellikte birine de asla rastlamayabilirsin. Şansını görmezden gelmek konusunda ısrar edersen, şansı kendinden uzaklaştırırsın. Eh, tabii ya , o senin peşinden gelecek değil ya, sen onun peşinden koşacaksın.

    Batıl inançlar
    "Aman Allahım, bir siyah kedi gördüm sanki, hemen saçımı çekeyim", "Ayna kırdım", "Yedi uğursuzluktur" diye diye şansını zorla kapatmaya kalkma. Bunları hastalık derecesine getirmen, seni tabi ki şanssız yapar. Ayrıca, başına gelen ufak tefek olumsuzlukları da bunlara bağlama. Şanssızlığına bizzat kendinin sebep olabileceğini unutma. Yoksa ufacık bir kedinin suçu ne ola?

    Reddedilmek korkusu
    "Başarısız olacağım" düşüncesinden uzaklaş. Yoksa bu düşünce seni başarısızlığa götürür. Sen ne zaman kendine ve yapabileceklerine inanırsan, şans da senin peşinden gelir. Sürekli kafanda bir kötü durum senaryosu yazacağına, güzel senaryolarla meşgul ol.
#22.11.2005 21:28 0 0 0
  • cok sagol bilgilerin icin rasel
#23.11.2005 22:29 0 0 0
  • teşekkürler raselcim.
#05.12.2005 17:09 0 0 0
  • paylasimin icin saol canim
#05.12.2005 19:34 0 0 0
  • tesekkürler faydali bilgilerin icin raselcim
#05.12.2005 22:47 0 0 0
  • teşekürler reselcim ellerine sağlık paylaşımların için
#06.12.2005 11:52 0 0 0