Malzemeler ; 4-6 kişi için Armutları soyup ince ince dilimleyin. Elma ve limon suyunu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek, kaynatın.

Nişastayı soğuk suda eritip, bu karışıma, azar azar ilave edin. 2 su bardağı sıcak su ile birlikte, armutları üzümleri, tarçın ve karanfili karışıma ekleyip, armutlar yumuşayana kadar 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın.

½ Kg Armut
3 su bardağı Elma Suyu
1 yemek kaşığı Limon Suyu
1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
4 yemek kaşığı Toz Şeker
2 tatlı kaşığı Nişasta
100-150 gr çekirdeksiz İzmir Üzümü
100 gr Kuru Üzüm
50 gr kıyılmış Badem
1 adet Çubuk Tarçın
4 adet karanfil
Hoşafınızı limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis yapınız
Afiyet olsun......

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1051
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 00:21
deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 17:44


Teşekkürler.
genc_ressam_17 Tarih: 25.01.2006 11:47
ellerine sağlık
hera902 Tarih: 15.01.2006 20:41
ellerine sağlık
refik Tarih: 15.01.2006 13:01
paylaşım için teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 09:17
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
liamsi Tarih: 09.01.2006 23:39
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 16:40
hoşaf tarifin için teşekkürler sulfato
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 00:13
Ellerine saglık teşekkürler