Armut Hoşafı

Son güncelleme: 19.02.2006 00:21
  • Malzemeler ; 4-6 kişi için Armutları soyup ince ince dilimleyin. Elma ve limon suyunu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek, kaynatın.

    Nişastayı soğuk suda eritip, bu karışıma, azar azar ilave edin. 2 su bardağı sıcak su ile birlikte, armutları üzümleri, tarçın ve karanfili karışıma ekleyip, armutlar yumuşayana kadar 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın.

    ½ Kg Armut
    3 su bardağı Elma Suyu
    1 yemek kaşığı Limon Suyu
    1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
    4 yemek kaşığı Toz Şeker
    2 tatlı kaşığı Nişasta
    100-150 gr çekirdeksiz İzmir Üzümü
    100 gr Kuru Üzüm
    50 gr kıyılmış Badem
    1 adet Çubuk Tarçın
    4 adet karanfil
    Hoşafınızı limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis yapınız
    Afiyet olsun......
#22.11.2005 21:31 0 0 0
  • sulfato teşekkürler elinize sağlık
#22.11.2005 23:39 0 0 0
  • tarif için çok teşekkürler
#23.11.2005 18:21 0 0 0
  • ellerine saglik tesekkürler
#24.11.2005 00:27 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
#07.12.2005 11:40 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler
#23.12.2005 00:13 0 0 0
  • hoşaf tarifin için teşekkürler sulfato
#25.12.2005 16:40 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 23:39 0 0 0
  • Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
#15.01.2006 09:17 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#15.01.2006 13:01 0 0 0
  • ellerine sağlık
#15.01.2006 20:41 0 0 0
  • ellerine sağlık
#25.01.2006 11:47 0 0 0
  • noimage

    Teşekkürler.
#13.02.2006 17:44 0 0 0
  • deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 00:21 0 0 0