Malzemeler ; Kestanelerin dış kabukları soyulur. İç kabukları ile suya konarak iç kabuklar soyulana kadara, hafif ateşte kaynatılır. Ateşten indirilir ve iç kabukları soyulur.

Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Karıştırmadan şekerin erimesi beklenir.

Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte, kaynatmadan 2 saat pişirilir.

Ateşten alındıktan sonra 1 gün beklenir. Sonra kalan şurubu eminceye kadar çok hafif ateşte yeniden pişirilir.

½ Kg Kestane
350 gr Tozşeker
2 tatlı kaşığı Vanilya
Su
Servis yapılırken, üstlerine Vanilya serpilir.
Afiyet olsun......

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1105
favori
like
share
RoSe_SüM Tarih: 17.09.2009 15:54
ben hiç sevmiyorum kestane şekerini :72:

emeğine sağlık arkadaşım..
selcukbrs Tarih: 17.09.2009 15:44
yapmam gerek yoq zaten bursada yaşıyoruz imalatı bizde en güzeli dondrumalı olanıdır tavsiye ederim
KaRaKıZ Tarih: 17.09.2009 15:23
görmem lazım
alchemist_metal Tarih: 17.09.2009 15:19
orucken de aklına gelmesi pek kötü oluyo yaa..canım çekti...
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:23
deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 18:41
Kestane şekerine bayılırım, teşekkürler.

unique Tarih: 28.01.2006 02:01
bayilirimmm sagol :85:
refik Tarih: 15.01.2006 13:56
tarifleriniz için teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 10:18
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler