İNCİR REÇELİ





Malzemeler ;
Bıçakla incirlerin kabukları incecik soyulur. Yıkanır. İncirler bol su ile 1 saat haşlanır.

Haşlanan incirler suya konur ve 2 gün, sabah akşam suyu değiştirilerek bekletilir.

Suyu değiştirilip içine göztaşı atılır. Karıştırılır. 1 saat kadar bırakılır. SOnra bol su ile yıkanır ve incirlerin içindeki sular sıkılır. İyice çıkarılır.

2 Kg şeker, 3 bardak su ile kaynatılır, şurup haline getirilir. Şurup incirlerin üstüne dökülür. Bir taşım kaynatılır ve limon suyu ya da limon tuzu eklenir. Reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alınır ve içine güzel kokması için karanfiller atılır.

1 Kg Yabani İncir (tam olmamış)

8 bardak Toz Şeker (2 Kg)

Göztaşı (yarım nohut büyüklüğünde)

Limon Tuzu (fındık kadar büyüklüğünde) ya da 1 limonun suyu

5-10 tek Karanfil

3 bardak Su

Göztaşının kullanılmasının nedeni incir tanelerinin renklerinin canlılığını korumaktır. Bulamazsanız göztaşı kısmını atlayarak da pişirebilirsiniz.

Eski İstanbul'da Rum evlerinde misafirlere kahve ikram edercesine, İncir reçeli yanında bir bardak su ikram edilirdi. Bu reçelin tadı hafif ve çeşnisi farklıdır.

Afiyet olsun......

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1661
favori
like
share
nedy Tarih: 04.08.2008 10:50
teşekkürler
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:55
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
liamsi Tarih: 19.03.2006 23:16
Emeğinize,ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:35
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:31
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 18:24
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 23.11.2005 01:02
tarifiniz için teşekkürler