GÜL REÇELİ





Malzemeler ;
Gül yaprakları iyice yıkanır. Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde konulur. Şekerin artanı bir kenara konur. Kavanozun üstüne bir adet limonun suyu sıkılır. Kapağı sıkıca kapatılır ve bu vaziyette 2 gün bekletilir.

2 gün sonra kavanoz açılır. Gül yaprakları içinden alınır. Tencereye 2 bardak su ve şekerin geri kalanı kaynatılır. Gül yaprakları içine ilave edilir. Koyulaşınca ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara alınır.

150 gr Gül Yaprağı

5 bardak Toz Şeker

1 Limon

2 bardak Su

Gül reçeli kokulu güllerden yapılır. Gül reçeli mideyi güçlendirir. Gül reçelinden yapılan şerbetin de kalbe iyi geldiği söylenir.

Afiyet olsun......

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 670
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:54
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
liamsi Tarih: 19.03.2006 23:21
Emeğinize,ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:36
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:30
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 18:24
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 23.11.2005 01:00
teşekkürler