Eyvah ağzım kokuyor

Son güncelleme: 28.12.2005 02:16
  • noimage



    Eğer çantanızdan ağız spreyini, naneli şeker veya sakızı eksik etmiyorsanız ve insanlar sizinle konuşurken biraz daha uzak duruyorlarsa, hatta sizin için öpüşmek bile başlı başına bir sorunsa tehlike çanları çalıyor demektir. Ağız kokusu son derece rahatsızlık veren ciddi bir sorundur. Çünkü ağız kokusu dişlerde, ağız içinde hatta midenizde sorun yaşadığınızın belirtisi olabilir. Bu nedenle bu durumu hafife almamalı ve önlemenin yollarına göz atmalısınız...

    Ağız kokusu nasıl oluşur?

    Ağız kokusunun başlıca nedeni bakterilerin, yemek artıklarının, hücrelerin, kan elemanlarının veya yumurta beyazının ağız ve boğazın iç bölgelerine yerleşerek uzun süre kalarak kokuya neden olmasıdır. Bu sayede hidrojen, sülfit veya uçucu diğer maddeler serbest kalıp, her nefes alıp verişte bizi ve karşımızdaki insanı kötü kokuyla rahatsız eder.

    Ağız kokusu türleri&

    İki çeşit ağız kokusu vardır;

    1.Geçici ağız kokusu: Alınan gıdalar yüzünden meydana gelen ağız kokusudur ve genellikle geçicidir. Bu nedenle bu tür ağız kokusu alınan gıdanın türüne göre bir süre sonra geçebilir.

    2.Kronik ağız kokusu: Ağız içinde biriken veya gizlenen anerop bakterilerin neden olduğu ağız kokusudur. Bakteriler dil kökünde birikerek kötü kokuya neden olur. Dil kökü üzerinde biriken ölü doku artıkları, kan elemanları veya gıda artıkları hidrojen, sülfit ve metyl mercap türündeki uçucu maddelerin birleşerek solunmasına neden olurlar. Hidrojen sülfit çürük yumurta kokusunu, metyl mercaptan da ahır kokusunu andıran oldukça rahatsız edici uçucu gazlardır.

    Ağız kokusuna karşı doğal çözümler...

    Her yemek sonrasında dişlerinizi fırçalıyor, hatta günde iki veya üç kez fırçalama işlemini tekrarlıyorsunuz ama fayda etmiyor mu? Aynı şekilde naneli sakız veya karanfil çiğnemek de ağızdaki istenmeyen kokuyu yok etmek için işe yaramıyorsa... Başka yöntemler uygulamakta yarar vardır. Peki ağız kokusuna karşı nasıl bir önlem alınabilir?

    Eczanelerde satılan ve doğal maddelerden meydana gelmiş bitki gargarasıyla her gün gargara yapın. Bu gargara karanfil, kimyon veya rezene yağı içermelidir. Bu sayede ağız kokusu oluşma şansı oldukça düşecektir.
    Gün içinde mutlaka 2 litre kadar su için. Su veya soda içen birisinde tükürük bezleri harekete geçer ve koku yapan tüm maddeler kendiliğinden yok olur.
    Ağız kokusunu gideren bitkisel karışımlı ballardan her gün bir kaşık aç karnına yiyin.
    Her diş fırçalama işleminden sonra dil temizliğini mutalaka yapın. Ayrıca diş ipiyle diş aralarını mutlaka temizleyin.
    Kullandığınız ilaçları mutlaka gözden geçirin veya doktorunuza danışın.
    Çok fazla çay ve kahve kullanımı ağızdaki bakterilerin artmasına ve koku oluşumuna neden olur. Aynı şekilde alkol içeren gıdalar da kokuyu artırıcı etkenlerdir.
    Baharat ve baharatlı yiyecekler ağız kokusuna neden olur. Yememeye dikkat edin.
    Sigara içmek ağız kuruluğuna bunun sonucunda da ağız kokusuna neden olur.
    Şekerli sakızlar, şeker bakterileri tarafından bozunarak ağızın kokmasına sebebiyet verirler.
    Tüm bu doğal yöntemleri uyguladığınız takdirde eminiz ki sağlıklı bir gülüşe ve ferah bir nefese kavuşacaksınız&
#23.11.2005 18:12 0 0 0
  • teşekkürler cadıkız eline sağlık
#23.11.2005 22:48 0 0 0
  • Teşekkürler.
#23.11.2005 23:11 0 0 0
  • öncelikle arkadaşımıza verdiği bilgiler için teşekkür ediyorum ve bende birkaç şey eklemek istiyorum: arkadaşımızın söylediği gibi anaerob bakteriler bu kokuya neden olabiliyor ama sadece bu bakterileri gargara yada bazı ilaçlarla yok etmek kesin çözüm değil. öncelikle bu bakterilere zemin hazırlayan sebebi ortadan kaldırmak lazım. çürük diş ve diş eti hastalıkları bu bakterilerin ağızda yerleşmesi çoğalması ve bu kokuyu oluşturmasında uygun ortamı sağlıyor. ayrıca divertikül denilen yemek borusunda oluşan keseciklerde biriken yemek artıklarıda akla gelmesi gereken bir sebep. reflü hastalığınında bu kokuya sebep olabileceğide hatırlanmalı....
#25.11.2005 16:01 0 0 0
  • ağız kokusu çok kötü bir durum.verdiğin bilgiler için teşekkürler
#25.11.2005 19:17 0 0 0
  • Ağız kokusuna aç karnına sabahları 7 gün boyunca kuru soğan yemenin iyi geldiğini duymuştum
#24.12.2005 06:29 0 0 0
  • ya evet çok önemli bi konu kardeşim sağolasın
    yaw masarac nasıl olcak o yaw soğan soğan kokar yaw
#24.12.2005 09:32 0 0 0
  • EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER HERKESE
    SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM
    :cubuk:
#28.12.2005 02:06 0 0 0
  • çok teşekkürler
#28.12.2005 02:16 0 0 0