Afyon Kaymağı Yapımı - Afyon Kaymağı Nasıl Yapılır - Kaymak Tarifi

Gereçler:
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı mısır nişastası
Damla Sakızı
1,5 su bardağı toz şeker
Krem Şanti
1 paket margarin
1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
Hindistan cevizi
Ceviz

Yapılışı:
Cezvede damla sakızı biraz süt ile Derin bir pişirme kabına: Cezvede erimiş damla sakızlı süt ile kalan süt, şeker, margarinin yarısı, konulur, kaynayana kadar pişirilir. Fok fok etmeye başlayınca, vanilya ve kalan margarin ilave edilir. 10 dk daha pişirilir. Sürekli karıştırılarak. Ocakdan alınırken sıvı yağ ilave edilip mikser ile karıştırılır.



Büyük Fırın tepsisinin üzerine hindistan cevizi serpilir her yerini kaplayacak şekilde,üzerine yapılan muhallebi dökülür soğumaya bırakılır.



Krem Şanti yapılır dolaba konulur soğuyana kadar bekler.



Soğuyan muhallebinin üzerine ince bir tabaka olarak krem şanti sürülür düzgün bir şekilde üstüne çekilmiş ceviz konur. en az 5 saat mümkünse 1 gece bekler. Dilimleyip rulolar yapılarak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1192
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:35
ellerine sağlık
musa03 Tarih: 25.12.2007 16:03
elinize emeğinize sağlık
bilinmez Tarih: 05.03.2006 19:13
emek ve zahmetlerin için teşekkür ederim
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:07
deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.02.2006 19:00
eline ,emeğine sağlık, afyon kaymağını hiç sevmem teşekkürler.
refik Tarih: 15.01.2006 14:32
emeğinize sağlık teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 10:15
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:49
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:38
ellerine sağlık casper