Gereçler:
1 tane tavuk biftek (küçük parçalar halinde doğranmış)
1 adet büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy karnıbahar
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 adet limon suyu
Yapılışı:
İncecik doğranmış soğanı hafif yağda pembeleştirelim. İçine tavuk parçalarını atalım. 15 dak. pişirelim. Bu esnada farklı bir tencerede parçalanmış karnıbaharı 15-20 dak. haşlayalım.Kavrulan tavuğun içine salçamızı ekleyelim. Biraz da salça ile kavuralım. Daha sonra sıcak 3 su bardağı sıcak su ekleyelim. Haşlanmış karnıbaharı içine koyalım. Bir taşım kaynattıktan sonra bir tavda bir çorba kaşığı sıvı yağ içinde unumuzu kavuralım. Kavrulan unu karnıbaharın içine yavaş yavaş salalım. Hafif karıştırdıktan sonra içine kekik,karabiber,kimyon ve limon suyunu ekleyelim. Bir taşım kaynatalım. Daha sonra ocağın altını kapalım.Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2582
favori
like
share
OKS_GAZİSİ Tarih: 01.08.2008 17:44
slm
SquadroN Tarih: 31.07.2008 16:09
Sağolasın
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:49
paylaşım için thanks
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:51
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 20:26
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:21
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:17
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:01
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
PALADAYI Tarih: 11.12.2005 19:39
Ellerine
sağlık kardeşim teşekkürler