Etli Bulgur Pilavi

Malzemeler:

(8 kişilik)
Pilavlık bulgur 2 su bardağı
Kuşbaşı kuzu eti 300 gr.
Tereyağı 4 çorba kaşığı
Soğan 3 adet
Domates 3 adet
Sivri biber 3 adet
Domates salçası 1 tatlı kaşığı
Su 4 su bardağı
Tuz,Karabiber



Yapilisi:

Tereyağını tencerede eritin.
Soğanları ince ince kiyin.
Kuşbaşı doğranmış kuzu etleriyle soğanı
tereyağına ilave edip karıştırarak kavurun.
İnce doğranmış sivri biber ve küp doğranmış domatesleri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
Salça, tuz, karabiber ve 2 bardak kaynar suyu etlere ilave edin.
Etler yumuşayınca kalan kaynar suyu ve bulguru ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın.Kısık ateşte pilav 15-20 dakika piştikten sonra tencerenin kapağını açıp gazete kağıdı ile örtün.
Birkaç dakika demlenmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 389
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 00:11
Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık. :1
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:34
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:35
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 18:20
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 25.11.2005 14:16
tarifleriniz için teşekkürler