İçindeki enzimler sayesinde pek çok bakteriyi yok edebilen bal, özellikle tifo ve dizanteri mikroplarını kısa sürede etkisiz hale getiriyor.

Ziraat Mühendisi Neriman Kara, Türk Tarım dergisinde çıkan yazısında bir insanın yılda beş kilo bal tüketmesi gerektiğine dikkat çekerek, Bize sunulan bu çok özel besin, fiziksel olarak sağlık ve zindelik getirdiği gibi ruhen de mutluluk ve dinginlik veriyor. diyor.

Balın en önemli özelliğinin bakteri barındırmaması olduğunu söyleyen Kara, antibiyotiklere karşı dirençli olduğu bilinen bazı bakterilerin bala karşı koyamadığının ispatlandığı bilgisini veriyor. Bal sayesinde tifo mikrobu 48 saatte, dizanteri mikrobu ise 10 saatte yok ediliyor.

Kansız kalmış kişiler, büyüme ve gelişme çağındaki gençler ile her yaştan insanın beslenmesinde büyük önem taşıyan balda on iki değişik enzim yer alıyor. Enzimler, bütün biyokimyasal süreci organize ediyor, hızlandırıyor ve hastalıkları iyileştiriyor. Balın içindeki magnezyum damarlarda kanın pıhtılaşmasını önlüyor. Stresin olumsuz etkilerinden koruyor. Potasyum, bağırsak adalelerinin faaliyetini artırıyor. İçerdiği polenler, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve besinler yoluyla alınan zararlı maddelerin etkisinden koruyan maddelerin bağırsakta serbest bırakılmasını sağlıyor. Balda ayrıca vücudun az miktarda üretebildiği chocin maddesi bulunuyor. Chocin karaciğerin yağ metabolizmasını ayarlayarak, yağ bağlamasını engelliyor.

BİN BİR DERDE DEVA

Büyüme çağındaki çocukların zeka gelişimine yardımcı olur.

Mideye kuvvet verir.

Damarları açar.

Kansızlığı giderir.

Alerjik vakalar için alternatif tedavide kullanılıyor.

İçerdiği A, B, C ve diğer vitaminler ile mineraller iştah açar, zindelik verir.

Diş ve dişetlerini mikroplardan korur, ağızdaki yaraları tedavi eder.

Sıcak bal şerbeti kabızlığı geçirir.

Soğuk bal şerbeti ishali durdurur.

Yara iltihaplanmalarını giderir.

Kolesterolü düşürür.

Stresin zararlı etkilerini ortadan kaldırır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Karaciğerin yağ bağlamasını engeller.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 681
favori
like
share
DİDEM Tarih: 03.02.2006 00:54
faydalı bilgilerin için teşekkürler.
doktoruydu Tarih: 02.02.2006 23:22
eline sağlık

teşekkürler

herkeze sağlıklı günler dileklerimle


MyNiceWorld Tarih: 28.12.2005 05:00
EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM
:cubuk:
masarac Tarih: 24.12.2005 07:18
Peygamber efendimiz(SAV) de bal yemeyi önermiş