İkinci sınıf Matematik Testleri - Doğal Sayılar Testi - İlköğretim ikinci sınıf Testleri
1) İki basamaklı en küçük doğal sayı kaçtır?

A) 10 B) 12 C) 98



2) Doğal sayıları yazmak için kaç tane rakam kullanırız?

A) 8 B) 9 C) 10




3) 75 sayısında kaç tane onluk vardır?

A) 14 B) 5 C) 7




4) 5 onluk ve 3 birlikten oluşan sayı kaçtır?

A) 55 B) 53 C) 35




5) Sayıları yazarken kullandığımız işaretlerin adı nedir?

A) rakam B) sayı C) şekil



6) 58 ile 60 arasındaki doğal sayı kaçtır?

A) 56 B) 57 C) 59




7) 60 tane birlik kaç tane onluk eder?

A) 4 B) 5 C) 6




8) İki basamaklı en büyük tek doğal sayı kaçtır?

A) 89 B) 99 C) 98



9) 68 sayısının birler basamağı 3 azaltılırsa aşağıdaki sayılardan hangisi oluşur?

A) 71 B) 65 C) 85



10) 89 ‘dan önce gelen doğal sayı kaçtır?

A) 87 B) 88 C) 85

Cevaplar: 1-A 2-C 3-C 4-B 5-A 6-C 7-C 8-B 9-B 10-B

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4729
favori
like
share