2.Sınıf Testleri - Hayat Bilgisi Testi - İkinci Sınıf Test
1. Aşağıdakilerden hangisi okulu yönetir?

A. öğretmen
B. Okul müdürü
C. Hizmetli


2. Trafik ışıklarından hangisi hazır ol anlamındadır?

A. sarı
B. Kırmızı
C. Yeşil



3. Aşağıdaki davranışlardan hangisi doğrudur?

A. Okula geç gelmeliyiz.
B. Oyunumuz bitince derse girmeliyiz
C. Tuvaletleri temiz kullanmalıyız



4. Okulların açıldığı ilk hafta kutlanan haftanın adı nedir?

A. Kızılay Haftası
B. İlköğretim Haftası
C. Kütüphaneler Haftası



5. Dengeli ve sağlıklı beslenmek için neler yapmalıyız?

A. Düzenli beslenmeliyiz
B. Cips, kola gibi yiyecekler yemeliyiz.
C. Sevmediğimiz yiyecekleri yememeliyiz.



6. Arkadaşı Berke’ye silgisini verince Berke’nin aşağıdakilerden hangisini söylemesi uygun olmaz?

A. Teşekkür ederim.
B. Sağol
C. Niye verdin?


7. Kalemimizi kaybettiğimizde ne hissederiz?

A. seviniriz
B. Üzülürüz
C. heyecanlanırız


8. Aşağıdaki taşıtlardan hangisi yük taşımak için kullanılır?

A. Kamyon
B. Bisiklet
C. Otomobil


9. Okulumuz hangi ayda açılmıştır?
A. Haziran
B. Eylül
C. Kasım



10. Aşağıdakilerden hangisi kişisel eşyalarımızdan biridir?

A. çanta
B. sıra
C. yazı tahtası

Cevaplar: 1-B 2-A 3-C 4-B 5-A 6-C 7-B 8-A 9-B 10-A

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 24179
favori
like
share
ugur2761 Tarih: 12.04.2011 20:58
kardeşime çok yardımcı oldu tşk
güloş Tarih: 25.12.2009 10:10
Ellerinize sağlık teşekkürler.