[COLOR=orangered]Hele bir de farklı tatlardaysa... Bir de üstüne şifalıysa... Daha ne istenir ki? Olsa olsa bir simit...

Uzmanlar, çoğu ilacın temelinde bulunan bitkilerin çaylarının da birer şifa kaynağı olduğunu belirtiyor.

Bitkilerle tedavinin her zaman için ilaç tedavisinden daha uzun süreceğini belirten uzmanlar, "Bitkiler hastalığa yakalanmadan önce önlem olarak kullanılmaya başlanmalı, basit hastalıklar bitki çayları, kompresler ve bitkilerden yapılmış yağlarla tedavi edilmeli. Ciddi hastalıklarda da doktorun verdiği tedaviye paralel olarak bitkilerden yararlanılabilir" dedi.

Doğada şifalı bir çok bitkiden şifalı çaylar elde edilebileceğini kaydeden uzmanlar, bitki çayı hazırlarken de şu tavsiyelerde bulundu:

"Bitki çayı hazırlarken özellikle taze kaynamış klorsuz su kullanılmalı. Birçok hastalıkta klorun zararlı olduğu saptanmıştır. Suyunuzu kaynattıktan sonra bir iki dakika dinlendirin. Porselen bir demliğe önce çayını yapacağınız bitkiyi koyun ve üzerine gerekli miktarda su ekleyin.

Genellikle 1 tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanmak gerekir. Çayın demlenmesi için 2-5 dakika yeterlidir. Kök bitkilerden çay yapacağınız zaman (zencefil, havlıcan gibi) aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte cezveye koyup kaynatma yoluyla çayınızı yapabilirsiniz."

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1765
favori
like
share
Turania Tarih: 23.02.2006 11:44
tesekkurler arkadasım
Serendipity Tarih: 22.02.2006 15:34
güzel bilgiler için teşekkürler
XMaSteR Tarih: 19.02.2006 14:45
teşekkürler arkadaşım :3:
serhatbey_066 Tarih: 19.02.2006 07:57
teşekkürler paylaşımların için ellerine sağlık :85:
doktoruydu Tarih: 19.02.2006 00:24
Eline sağlık



DİDEM Tarih: 18.02.2006 18:21
teşekkürler paylaşımların için ellerine sağlık ,çayların her çeşidini çok severim,
refik Tarih: 18.02.2006 15:35
teşekkürler ellerine sağlık arkadaşım değerli bilgilerin için
SU-PERISI Tarih: 18.02.2006 14:31
teşekkürler paylaşımların için ellerine sağlık
CADIKIZ Tarih: 18.02.2006 13:36
paylasimin icin tesekkurler canim