İlköğretim Çalışma Testleri - 3. Sınıf Matematik Testi - Üçüncü Sınıf Testleri
1 ) 4 - 7 - 10 - ? - 16 - 19 -21 kurallı sayı dizisinde
? işaretlerinin yerine hangi sayı gelmelidir?
A) 12
B) 13
C) 14

2 ) 1 - 3 - 6 - 10 - 15 - 21 - ? - 36 - 45 kurallı sayı dizisinde
soru işaretlerinin yerine sırayla hangi sayılar gelmelidir?
A) 28
B) 27
C) 29

3 ) 3 - 5 - 9 - 17 - 33 - 65 - ? kurallı sayı dizisinde
? yerine hangi sayı gelmelidir?

A) 190
B) 129
C) 99

4 ) 21 - 28 - 35 - 42 - 50 - 56 - 63 kurallı sayı dizisinde
kuralı bozan sayı hangisidir?
A) 35
B) 42
C) 50

5 ) 100- 8 5 - 7 0 - ? - 4 0 - 2 5 kurallı sayı dizisinde? yerine hangi sayı yazılmalıdır?
A) 4 5
B) 5 5
C) 3 5


6 ) 784'ten başlayarak ileriye doğru onar ritmik sayarken
7. sırada hangi sayıyı söyleriz?
A) 844
B) 854
C) 884

7 ) 54 den başlayarak geriye doğru altışar sayarken
7. sırada hangi sayıyı söyleriz?
A) 12
B) 18
C) 14

8 ) 20 - 24 - 12 - 16 - ? - 12 kurallı sayı
dizisinde ? yerine hangi sayı gelmelidir?
A) 8
B) 9
C) 11


9 ) 98’den başlayarak geriye doğru 5’er ritmik sayarken
5. sıradaki sayı kaç olur?
A) 73
B) 75
C) 70

10 ) 7-14-21-28-35- ? sayıları bir kurala göre dizilmiştir.
Buna göre "?" yerine hangi sayı gelmelidir?
A) 45
B) 42
C) 43


11 ) Aşağıdaki sayı dizisinde kuralı bozan hangi sayıdır? 21,28,35,42,50,56,63
A) 35
B) 42
C) 50


12 ) 6’dan başlayarak 7’şer sayarsak 4 sırada hangi
sayıyı söyleriz?
A) 27
B) 34
C) 41


13) 7’den başlayarak 6’şar sayarsak 4 sırada hangi
sayıyı söyleriz?
A) 27
B) 34
C) 31

14 ) 35- 41-47- …- 59 örüntüsünde boş
bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) 53
B) 51
C) 52


15 ) 47- 54 – 61 - ….- 75 – örüntüsünde boş bırakılan
yere aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir?
A) 67
B) 68
C) 69

16) 42- 50- 58- ….- 74 örüntüsünde boş bırakılan yere
hangi
sayı gelir?
A) 64
B) 65
C) 66

17) 80- 72- 64- …..- 48 boş bırakılan yere hangi sayı
gelmelidir?

A) 54
B) 56
C) 58

18) 9’ar ritmik sayarken 7. sırada hangi sayıyı söyleriz?
A) 63
B) 72
C) 81


19) 16- 22- 29- 35- 42- 48 - ….. noktalı yere hangi
sayı yazılmalıdır?
A) 55
B) 54
C) 53
20) 6- 9- 15- 18- 24- 27- … noktalı yere hangi sayı
gelmelidir?
A) 35
B) 34
C) 33

Cevaplar: 1-B 2-A 3-B 4-C 5-B 6-B 7-A 8-A 9-A 10 -B 11-C 12-B 13-C 14-A 15-B 16-C 17-B 18-A 19-A 20-C

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3544
favori
like
share