Akıtma

Son güncelleme: 19.02.2006 00:49
  • MALZEMELER

    1 çorba kaşığı maya
    1 paket un
    tuz
    süt


    HAZIRLANIŞI

    Mayayı, geniş bir kapta unla birlikte, ılık süt ve tuz ilavesiyle kanştınp boza kıvamında bir hamur elde edin. Üstünü örtüp sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin.Teflon tavayı orta hararetteki ocağın üzerinde kızdırıp, mayalanan hamurdan kepçe kepçe alın ve tavaya döküp, yayın. Yanmamasına özen göstererek, hemen alt üst edin. Pişen akıtmaları tereyağıyla ile yağlanıp, yanında balla servis yapın.
#30.11.2005 13:31 1 0 0
  • tarif için teşekkürler
#06.12.2005 16:17 0 0 0
  • valla bakalım bi ismi acayip ama
#07.12.2005 10:38 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
#07.12.2005 11:23 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkür ederim
#15.12.2005 16:59 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler
#22.12.2005 23:58 0 0 0
  • emeklerine sağlık
#25.12.2005 16:54 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 23:33 0 0 0
  • Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
#15.01.2006 09:19 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#15.01.2006 13:24 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık
#10.02.2006 00:36 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 00:49 0 0 0