MALZEMELER

6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın


HAZIRLANIŞI

Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak oturtun. Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm. kalınlığında sıvanır. Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın. En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun. Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 686
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 19.02.2006 01:48
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 10.02.2006 01:38
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
refik Tarih: 15.01.2006 14:27
emeğinize sağlık teşekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 15.01.2006 10:16
Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
liamsi Tarih: 10.01.2006 00:47
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:56
teşekkür ederim
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 00:56
Ellerine saglık teşekkürler
casper Tarih: 15.12.2005 18:02
paylaşımın için teşekkür ederim
PALADAYI Tarih: 07.12.2005 12:16
ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık