MALZEMELER

4-5 kişilik

1 tatlı kaşığı margarin
1 küçük ince doğranmış soğan
2 dal maydanoz
¼ defne yaprağı
10 adet tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
75 cl. Burgunyon şarap yada kırmızı şarap


HAZIRLANIŞI

Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin. Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin. İyice karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün. Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 829
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 09:53
sunum için teşekkürler...
Garip07 Tarih: 22.12.2006 02:26
paylasim icin tessekürler
BoardBeLasi Tarih: 24.10.2006 23:26

Ellerine saglik
unique Tarih: 22.10.2006 19:51
eline emeine saglik...
nunnun Tarih: 26.02.2006 10:50
yapması zor görünüyo eline sağlık hem şarapta içmiyorum şarapsız denedinizmi acaba
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 22:05
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 09.01.2006 00:34
Ellerine,yüreğine sağlık.
refik Tarih: 07.01.2006 16:54
emeğinize sağlık teşekkürler
casper Tarih: 29.12.2005 21:15
teşekkürler ellerine sağlık