MALZEMELER

10 kişilik
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu



HAZIRLANIŞI

Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 826
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:57
sunum için teşekkürler...
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:21
paylasim icin tessekürler
unique Tarih: 22.10.2006 20:47
en sevdigim soslardan biri annem güzel yapar bide ben deniim bari :46:
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 22:40
Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 01.03.2006 13:23
Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 03:04
Paylaşımın için sağol
liamsi Tarih: 09.01.2006 01:25
Ellerine,yüreğine sağlık.
refik Tarih: 04.01.2006 22:48
paylaşım için eline sağlık
casper Tarih: 29.12.2005 22:16
teşekkürler ellerine sağlık