Hollandez sos

Son güncelleme: 10.02.2007 09:57
  • MALZEMELER

    10 kişilik
    10 adet ezilmiş tane karabiber
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
    1 kahve fincanı sirke
    2 çorba kaşığı su
    4 yumurta sarısı
    500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
    ¼ tatlı kaşığı tuz
    ½ limonun suyu



    HAZIRLANIŞI

    Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.
#30.11.2005 13:58 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
#07.12.2005 11:50 0 0 0
  • AFİYET OLSUN TEŞEKKÜRLER
#22.12.2005 23:15 0 0 0
  • ellerine emeklerine sağlık
#25.12.2005 15:17 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#29.12.2005 21:16 0 0 0
  • paylaşım için eline sağlık
#04.01.2006 21:48 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 00:25 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#24.02.2006 02:04 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#01.03.2006 12:23 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 21:40 0 0 0
  • en sevdigim soslardan biri annem güzel yapar bide ben deniim bari
#22.10.2006 19:47 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 02:21 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:57 0 0 0