MALZEMELER

1 litre sos

7 adet tavuk kanadı yada 4 parça 1 parmak uzunluğunda dana kemiği
1 çorba kaşığı margarin
1 küçük ince doğranmış soğan
¼ beyaz elma
1/6 küçük kereviz
1 ½ kahve fincanı un
½ tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı ketçap
2 kahve fincanı beyaz şarap
4 su bardağı su
½ su bardağı süt
¼ tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırın. Kemikleri ekleyin ve kemikler sarı bir renk alana kadar kavurun. Kerevizi, soğanı, köriyi, elmayı, ketçapı ekleyin, iki dakika kavurun. Beyaz şarap ve tuzu ilave edin. Sonra suyunu ekleyin, ağır ağır kaynatarak ilk su seviyesine işaret koyun. Suyunu çektikçe aynı miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pişirin. Üzerinde oluşan yağ ve köpükleri sıyırıp atın. Sütü ve unu iyice karıştırıp kaynamakta olan sosa yedirin. Zaman zaman karıştırarak ağır ateşte onbeş dakika daha kaynattıktan sonra, süzün.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 959
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:00
teşekkürler ellerine sağlık
XeNTuS Tarih: 11.06.2007 21:33
paylasım için saoll
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:47
sunum için teşekkürler...
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:39
paylasim icin tesekkurler
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:27
paylasim icin tessekürler
BoardBeLasi Tarih: 25.10.2006 16:51
Ellerine Saglik
unique Tarih: 22.10.2006 20:43
elleine emeine saglik
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 23:37
Paylaşım için çok sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 10.02.2006 01:17
teşekkürler, ellerine sağlık.